“Skoro svi koji imaju neke uloge u tim organizacijama uglavnom padaju kolokvijume, ispite rješavaju na posljednjim rokovima…”

Na popularnoj stranici “Ispovesti” često možemo naći zanimljive priče iz života ljudi. Ispovijesti se pišu anonimno tako da se ljudi ne ustručavaju da iskreno kažu šta misle o različitim temama.

Jedna od objava odnosi se na studentski život. Naime, jedan korisnik ove popularne stranice smatra da su studenti koji su uključeni u studentske organizacije zapravo oni koji padaju ispite i ponašaju se kao da su iznad svih ostalih studenata.

 – Kako volim ponašanje ovih studenata koji imaju neke uloge u studentskim organizacijama. Ponašaju se kao da su iznad svih ostalih studenata, a zapostavljaju razlog zašto su na fakultetu, a to je da uče i nauče rad u profesiji za koju se školuju. Možda je izuzetak na mom fakultetu, ali skoro svi koji imaju neke uloge u tim organizacijama uglavnom padaju kolokvijume, ispite rešavaju u poslednjim rokovima, nikad nisu na predavanjima i slično, napisano je na stranici “Ispovesti”.

U komentarima se otvorila diskusija na ovu temu, a mnogi su saglasni sa ovom objavom.

 – Drug, uče oni sta treba. Ti likovi se od studentskih dana vježbaju da se sutra uhljebe u stranku i s pozicije na poziciju. Fakultet je tu nebitan, napisao je jedan komentator, a drugi je dodao:

 – U tim organizacijama, makar na mom fakultetu, uvijek su bili najgori studenti koji uopšte nisu za taj fakultet. Oni koji zaista žele da studiraju nemaju vremena da se bave tim stvarima. Koliko puta sam iz novina saznala za neke “proteste” i “pobune” studenata, za koje mi pojma nemamo. Takvi studenti se ponašaju kao tabloidni novinari.

Ima i onih koji smatraju da su to pojedinačni slučajevi te da postoje mnogi studenti u studentskim organizacijama koji se zapravo bore za dobrobit svih studenata.

 – Ja sam u najvećoj organizaciji na svom fakultetu. Prosek mi je 8.9, a godine čistim (nekad u julu, nekad bude i oktobar 2, ali bože moj). Meni je dolazak u organizaciju bio najbolja odluka. Toliko sam kontakata stekla, družila se na pruktivan način, prilike su mi padale u krilo. Savetujem svima da probaju s nekom formom vannastavne aktivnosti na faksu, bilo da je organizovano od strame samog fakulteta ili studenata, napisala je jedna studentica.

Kakvi su studenti u studentskim organizacijama na vašem fakultetu?