Studenti iz Tuzle osvojili prvo i drugo mjesto na studentskom takmičenju u Sarajevu

Studenti su uz prigodne novčane nagrade osvojili i studijsko putovanje u Njemačku.


studenti
Foto: Youtube

Studentski timovi Mašinskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli osvojili su prva dva mjesta i vrijedne nagrade na takmičenji koje je održano u Sarajevu u sklopu Erasmus SUCCESS projekta čiji je učesnik i Univerzitet u Tuzli.

U proteklih nekoliko dana, dva tima studenata, koje je Komisija Univerziteta u Tuzli ocijenila kao najbolje na internom predstavljanju (ESCO i SmartDesk), učestvovali su u takmičenju studentskih timova svih univerziteta učesnika u projektu iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije. Ovi univerziteti su dio SUCCESS projekta koji financijski podržava Evropska unija.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Učesnici ovog događaja su: Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Epoka University, Internacionalni Burch univerzitet, Univerzitet Crne Gore, Univerzitet u Tuzli, Vlore University i University of Škodra.

Ekipe su predstavljale svoje studentske startup projekte. Međunarodna komisija je timovima iz Tuzle dodijelila 1. i 2. mjesto, uz prigodne novčane nagrade i studijsko putovanje u Njemačku.

Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli dr. sci. Denijal Sprečić, red. prof. za portal Tuzlarije sa ponosom i sa oduševljenjem govorio o Mašinskom fakutetu, budućim planovima, nastavnom i asistenskom kadru, a posebno o studentima Mašinskog fakuteta koji su još jednom pokazali i dokazali svoje vrijednosti, vrijednosti koje ugrađuju u temelje budućih mašinskih inžinjera opredjeljenih ka permanentom učenju, radu i usavršavanju te sticanju novih vještina i kompetencija.

Čestitao je studentima Fakuteta elektrotehnike i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli na postignutom usjehu i izuzetnom plasmanu na manifestaciji i takmičenju “DEMO DAY ´23”, te se zahvalio svim nastavnicima i saradnicima koji su dali svoj doprinos ovom velikom i izuzetnom uspjehu.

Studenima su mentori bili nastavnici sa Mašinskog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike, a nastavnici Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli su radili na edukaciji studenata iz poduzetništva.