Studenti iz Sarajeva zaludjeli Balkan svojom koreografijom na pjesmu “Crno na belo”

Ukoliko imate nalog na nekoj od društvenih mreža, posebno TikToku ili Instagramu, postoji mogućnost da ćete naići na video četvorice mladića iz Sarajeva koji su uz zanimljivu koreografiju u jednom lokalu u Crnoj Gori oduševili sve prisutne, a kasnije i online zajednicu


1628785356 bbbb
Foto: N1

Naime, u jednom od kafića u Crnoj Gori dok su nedavno bili na ljetovanju, ova četiri mladića su zaplesala uz pjesmu “Crno na belo”, srbijanske pjevačice Violete Miljković.

S obzirom na to da je koreografija izgledala izuzetno uvježbano, ekipa portala N1 pitala je Irfana koliko dugo su je spremali.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ova koreografija je nastala prije jedno pet godina dok sam pohađao srednju školu. Na nekoj rođendanskoj proslavi smo došli na ideju da smislimo koreografiju za bilo koju pjesmu i desila se ova koja je nekako poprilično jednostavna da smislimo pokrete i koju smo mogli živopisno dočarati. Onda se završila srednja škola, našlo se neko novo društvo, koje je trenutno na ovom snimku i na njih sam prenio tu koreografiju, ispričao je Irfan.

Video nastao spontano

Ipak, kako dalje otkriva, ovaj video je nastao sasvim spontano.

Tog dana je bila bura i bilo je opasno plivati. Sjedili smo u jednom od lokala, pili kafu i onda se najednom začula ta pjesma, a prijateljica koja je znala kako ćemo mi odreagovati na nju je uključila telefon da snima iako mi to nismo znali. Na kraju se desilo šta se desilo, dodao je.

Nije ni slutio da će video postati viralan

Zajedno na svim platformama za samo tri do četiri dana ovaj video ima oko 2,5 miliona pregleda i više od 100.000 lajkova. Još taj video nismo objavili istog dana kada je snimljen već nakon nekoliko dana. To smo objavili da nam ostane za uspomenu ne sluteći da će se toliko dijeliti. Svakako nam imponuju reakcije koje su pozitivne i vidi se da je ljudima u ovoj pandemiji nedostajala ta pozitivna energija i svi nam se zahvaljuju zbog toga, naveo je Irfan.

Irfan igra folklor godinama

Ovi mladići su iz Sarajeva, gdje Irfan studira ekonomiju, a amaterski se bavi glumom. Međutim, ima određene i afinitete prema plesu te i ne iznenađuje dobro usklađen ritam na ovoj viralnoj koreografiji.

Već godinama igram folklor u kulturno-umjetničkom društvu Lola, a ostali moji prijatelji koji se nalaze sa mnom na videu su uglavnom fudbaleri, zaključio je priču Irfan.