Studenti, evo šta raditi kada vam je dosadno i kad ama baš ništa nema da se uči!

Donosimo vam savjete o tome šta raditi kada vam je dosadno i kad ama baš ništa nema da se uči!


Foto: Envato
Foto: Envato

Pokušaj produktivnije i ljepše iskoristiti svoje vrijeme nemaš ništa da učiš i dosadno ti je!

Isprobaj novi recept

Svi bi trebali znati pripremati zdrave obroke, jer to je nephodno za normalno funkcionisanje u životu i svako od nas treba da bude samostalan i da zna kuhati. Isprobaj neki nov i zanimljiv recept. Potraži na internetu nešto što ti je zanimljivo i korisno, to može biti nešto jednostavno poput zdravog smutija, čorbice ili paste.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Slušaj podcaste

Podcasti su dostupni na razne teme. Dakle, odaberi svoju omiljenu temu i slušaj podcast za novu dozu znanja, inspiracije i motivacije. Podcasti postoje na našem i na engleskom jeziku, samo odaberi sferu interesovanja, da li su to knjige, muzika, sport, preduzetništvo, kuhanje, moda, ekologija, intervjui, biznis, itd.

Napravi „mood board“

Napravi svoju kreativnu tablu, na koju ćeš okačiti neke fotografije, članke, sitnice koje te inspirišu za ostvarenje nekog cilja ili kreativnog projekta. Na primjer, želiš da se riješiš viška kilograma, okači fotografiju željenog izgleda iz prošlosti, kada si imao/imala idealnu težinu, okači post it papiriće sa savjetima i trikovima za mršavljenje, zdravu ishranu, motivaciju za vježbanje, misli i mudrosti, citate, afirmacije, podsjetnike da piješ dosta vode, limunadu, da spavaš 7 do 8 sati, da se zdravo hraniš, da treniraš, meditiraš, itd, piše Ultra.

Čitaj knjige

Čitanje je nešto što ti pročišćava misli, daje novu perspektivu i poboljšava tvoje znanje i jezičke vještine. Odaberi svoju omiljenu knjigu i pročitaj je od korica do korica i uplovi u novi svijet avantura i likova. Svaka knjiga je riznica znanja, uplovi u svijet mašte i opusti se uz knjigu i sigurno ti neće biti dosadno. Nešto ćeš naučiti i bićeš bogatija osoba za neka nova iskustva i saznanja.

Pospremi svoj ormar

Uvijek odlažemo spremanje ormara, pa zašto ne iskorititi vrijeme dosade kad smo kod kuće. Sigurno imaš višak stvari u ormaru koje ne nosiš, spakuj tu garderobu i pokloni nekom ili odnesi u humanitarnu organizaciju, koja prikuplja staru odjeću. Ostavi u ormaru samo ono što stvarno nosiš. Ne treba ti 20 hlača, 10 sakoa, 15 košulja, 10 pidžama i 15 džempera. Ograniči garderobu na broj, koji ti je stvarno neophodan, višak odbaci.