Student Tin Srbić osvojio medalju na Olimpijskim igrama

"Kao mladi sportaš, ali i student, uzor je svim mladim ljudima koji pokazuje kako se trudom i zalaganjem može uspjeti te pored iznimno uspješne sportske karijere graditi i svoj put u visokom obrazovanju."


Tin Srbić / Foto: HRT
Tin Srbić / Foto: HRT

Sjajan niz sportista iz susjedne Hrvatske na Olimpijskim igrama u Tokiju nastavio je 24-godišnji gimnastičar Tin Srbić.

Ovog utorka osvojio je srebrenu medalju, što je već osma medalja za Hrvatsku na ovom takmičenju. U finalu bolji od njega bio je samo Japanac Daiki Hashimoto.

Čestitku mu uputilo Sveučilište u Slavonskom Brodu

– Teško mi je uopće govoriti puno, presretan sam i preponosan. Kad sam vidio kako teče finale, nije baš bilo bajno, puno je gimnastičara padalo sa sprave. Bilo je dosta napeto, ali rekao sam sam sebi ‘sad ili nikad, ideš na sve’ i evo, ispalo je za mene sve. Ova srebrena medalja sve mi znači, rekao je Srbić, koji je mirno i koncentrirano odradio vježbu do kraja. Znao sam kad je došla ocjena da će to biti medalja, iako prije nego što je došla, nikad ne znaš točno kakav su kriterij suci uzeli, ali sudili su jako dobro. Prezadovoljan sam ocjenom, da sam možda saskok u potpunosti ukopao, bilo bi 15.000, bilo bi još bliže Japancu, ali u toj situaciji nisam mogao bolje, dao sam svoj maksimum, rekao je Srbić za HRT, prenosi Srednja.hr.

Srbiću je čestitku uputilo i Sveučilište u Slavonskom Brodu, čiji je student.

👉🇭🇷 Tin Srbić je uzeo srebro🥈na Igrama i ušao u olimpijsku povijest.
👏👏👏👏Čestitke našem studentu na veličanstvenom…

Objavljuje Sveučilište u Slavonskom BroduUtorak, 3. kolovoza 2021.

– Tin Srbić je uzeo srebro na Igrama i ušao u olimpijsku povijest. Čestitke našem studentu na veličanstvenom uspjehu u Tokiju, napisali su sa Sveučilišta na Facebooku.

Studira strojarstvo

Inače, kako stoji u jednoj od ranijih čestitki tog Sveučilišta, Srbić je student preddiplomskog studija strojarstva na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu. Prije upisa na taj studij završio je prirodoslovno-matematičku gimnaziju u X. gimnaziji ‘Ivan Supek. Zagreb. U međuvremenu je bio student FSB-a u Zagrebu.

– Kao mladi sportaš, ali i student, Tin Srbić zasigurno je izniman uzor svim mladim ljudima koji vlastitim primjerom pokazuje kako se trudom i zalaganjem može uspjeti te pored iznimno uspješne sportske karijere graditi i svoj put u visokom obrazovanju, poručili su ranije sa Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Srbić je u kvalifikacijama sjajnom vježbom, sa startom 6.2 i na kraju ocjenom 14.633, u finale ušao kao trećeplasirani. Za finale je pripremao svoju najjaču vježbu sa startom 6.5, najavivši kako ide na sve ili ništa.

Rizik se isplatio i sjajnom izvedbom stigao je do srebra. Pothvat Tina Srbića na preči je osma hrvatska medalja na OI-ju u Tokiju i treće srebro, nakon tri zlata i dvije bronce.