Student odustao od učenja dan pred ispit jer literatura ne postoji

Da li postoje predmeti za koje nemate adekvatnu literaturu i na koji način ih pripremate?


ucenje 1 1

Prema ekskluzivnim saznanjima Šatro.info, student, čiji identitet nećemo objaviti, dosegao je umno stanje potrebno da za početak učenja za sutrašnji ispit, ali je od ove namjere morao odustati jer literatura, potrebno štivo za pripremu ispita – ne postoji.

Sudbonosni preokret desio se u nedjelju navečer, kada je mladić napokon odustao od istraživanja hlor-alkalne industrije u zapadnoj Engleskoj i pripremio radni sto za aktivno učenje.

Na svoje neprijatno iznenađenje, razgovorom sa kolegama student je shvatio da jedinstven udžbenik iz kog bi on mogao da uči ne postoji.

 – Pa neću ja raditi layout, lekturu i uređivanje udžbenika! Nema ništa čitavo, samo neki fragmenti prezentacija, seminarskih radova i romana toka misli koje kruže e-mail predanjem od starijih studenata do mlađih,  obrazložio je svoje muke.

Nakon ovog saznanja, za studenta učenje više nije imalo smisla:

 – Kako da učim, kada nemam ni iz čega. Razumijem ja da oni imaju kvote koliko moraju časova imati sedmično. Ali ako već uvodiš predmet, daj bar napiši i neku skripticu, neki priručnik za nas kampanjce. Pa neću valjda ja za dva ECTS boda ići u biblioteku?!

Ovaj članak je satiričnog karaktera, ali ukazuje na čest problem na BH univerzitetima. U komentarima nam pišite da li postoje predmeti za koje nemate adekvatnu literaturu i na koji način ih pripremate?