Student Dino poručuje: “Planiram otići iz BiH, ne želim se baviti rektalnim alpinizmom”

"Ne želim da budem u političkoj stranci, ne želim da se bavim bilo kakvim rektalnim alpiniznom..."


dino tozo
Foto: Screenshot N1

Podstaknuti problemom napuštanja BiH, oni koji, iako svjesni loše situacije, žele ostati, poručuju: “Fakat je vakat za mlade”.

Jučer je u organizaciji Komisije za pitanja mladih Predstavničkog doma, a u saradnji i uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT, Westminster fondacijom za demokratiju i Vijećem mladih Federacije BiH, održana Tematska sjednica pod nazivom “Kako do boljih prilika za mlade”.

Preko 20.000 mladih u BIH, sa planom da kupi kartu u 1 smjeru, pakuje kofere – pokazuju rezultati istraživanja Westminster fondacije za demokratiju Jedan od onih koji razmišljaju o odlasku je i Dino Tozo, student kiparstva na likovnoj akademiji u Sarajevu, prenosi N1.

 – Najviše mi smeta što svi na vlasti su toliko preopterećeni glupostima, dok mladi bježe iz države. Ostaju samo nesposobni i stari. Ne vidim rješenje. I ja sam hoću da odem. Rođen sam u Sarajevu, ali me ništa apsolutno ne veže za ovaj prostor, zbog silnog nezadovoljstva koje osjećam svakodnevno. Jedino što bi moglo da me zadrži ovdje jeste da nađem neki dobar posao, da imam para. I onda bi mogao živjeti normalno. Ali osjećam da su šanse za to dosta veće vani. Ne želim da budem u političkoj stranci, ne želim da se bavim bilo kakvim rektalnim alpiniznom, ne želim da dođem u situaciju da moram nekome se ulizivati da bih bio plaćen onoliko koliko sam vrijedan… tako da, Bosna mi ništa ne vrijedi. Evo samo jedan citat rokera Milića Vukašinovića – teže su od granata posljedice rata, naveo je Tozo.