Što je dozvoljeno u studentskim danima, ali ne i kasnije

Poznato je kako studentima pođu za rukom razne stvari kojih se niko drugi ne bi ni sjetio. Nespavanje po nekoliko dana, jedenje pokvarene hrane i slične navike svojstvene su spomenutoj populaciji samo za vrijeme studiranja. Pogledajte nekoliko stvari koje prestaju onog trena kad uzmete diplomu u ruke i postanete svjesni da više niste studenti.


students 1555160321

Koliko god se trudli ostati mladi duhom, nakon što završite studij automatski odbacujete neke navike koje ste stekli u tom razdoblju. Već smo izdvojili vještine koje samo studenti posjeduju, no sad provjerite s čim se većina mladih ljudi nakon diplomiranja pozdravlja, jer nastupa ozbiljniji i oštriji period života, piše srednja.hr.

Spavanje u čitaonici

Spavanje u čitaonici redovna je praksa pojedinih studenata, pogotovo onih koji si nadobudno rezerviraju mjesto za noćno učenje. Znajući da ste student, ko god vas vidi pomislit će kako ste se iscrpili od silnog učenja, dok bi spavalica u kasnijoj dobi vjerojatno izazvala podrugljive komentare.

Popodnevno spavanje

Nakon spavanja u čitaonicama, još jedna stvar koju su u mogućnosti napraviti samo studenti je i popodnevna spavanka. Ponekad se zna dogoditi i to da se zamijene noć i dan, pa su zapravo popodnevni sati jedini kada uspjevaju na kratko sklopiti oči. No, kad izgubite status studenta postajete svjesni kako ćete se uskoro i te navike morati odreći i bez nje biti do penzije.

Prihvaćanje posla bez plate

Jedino u studentskim danima uopšte možete razmatrati poslovnu ponudu za koju znate da nećete dobiti ni marke. Volontiranje i drugi neplaćeni poslovi luksuz su koji uživa jedino studentska populacija. Međutim, čim diplomirate počinjete razmišljati o samostalnosti pa vam ne pada na pamet raditi za nekoga tko vam neće davati platu.

Korištenje praznih boca za dekoraciju

Nakon svake organizirane pijanke u stanu, prazne boce se ne bacaju nego se slažu po kuhinjskim elementima ili policama. Vjerojatno je svaki student prošao fazu kad je prazne boce od alkohola slagao i ponosno pokazivao svim gostima kao da se radi o trofejima. Tada ste svima kul i zabavni jer odajete dojam osobe koja može puno popiti i voli zabavu, no čim diplomirate s tim prestajete. Zamislite kakav biste dojam ostavili da vam dođu poslodavac i kolege s posla na druženje i da ugledaju na kuhinji po veličini poslagano 30-ak boca.

Provođenje cijelog dana u spavaćici

U vrijeme spremanja ispita studenti koji se ne odluče za učenje po čitaonicama ponekad provedu par dana u spavaćici. Budući da se radi o stresnom periodu kada su vaše misli usmjerene samo na svladavanje literature, rijetko kome padne na pamet presvlačiti se nakon buđenja kad znate da se cijeli dan nećete micati iz stana.

(STUDOMAT.ba)