Stipendija za jednogodišnji studijski boravak u Njemačkoj

Njemačka savezna fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) od 2009. godine realizuje program za istraživački boravak mladih iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovenije i Kosova za sticanje novih profesionalnih kvalifikacija. Fondacija svake godine obezbjedi 60 stipendija za studijski boravak u Njemačkoj u trajanju do 12 mjeseci. Prijave se šalju putem online aplikacije. Najbolji kandidati biraju se jednom godišnje. Istraživački boravak u Njemačkoj počinje šest mjeseci nakon obavljenog intervjua izmedju Fondacije i kandidata. Fondacija podržava širok spektar tema koje se tiču životne sredine, a posebno podržava istraživački boravak u institucijama koje nude teoriju i praksu istovremeno. Neki stipendisti iz centralne i istočne Evrope koriste boravak u Njemačkoj za rad na njihovoj doktorskoj disertaciji. Fondacija podržava partnerstva između njemačkih i međunarodnih univerzitetskih institucija. Poziv za apliciranje je uvijek aktivan. Više informacija možete pronaći ovdje. (civilnodrustvo.ba)


DBU stipendije cover

Njemačka savezna fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) od 2009. godine realizuje program za istraživački boravak mladih iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovenije i Kosova za sticanje novih profesionalnih kvalifikacija.

Fondacija svake godine obezbjedi 60 stipendija za studijski boravak u Njemačkoj u trajanju do 12 mjeseci.

Prijave se šalju putem online aplikacije. Najbolji kandidati biraju se jednom godišnje. Istraživački boravak u Njemačkoj počinje šest mjeseci nakon obavljenog intervjua izmedju Fondacije i kandidata.

Fondacija podržava širok spektar tema koje se tiču životne sredine, a posebno podržava istraživački boravak u institucijama koje nude teoriju i praksu istovremeno. Neki stipendisti iz centralne i istočne Evrope koriste boravak u Njemačkoj za rad na njihovoj doktorskoj disertaciji. Fondacija podržava partnerstva između njemačkih i međunarodnih univerzitetskih institucija.

Poziv za apliciranje je uvijek aktivan.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(civilnodrustvo.ba)