SPUS: Nije tačno da studenti pogrešno citiraju izjavu ministrice Nikolić

"Zbog zaštite imidža i reputacije Studentskog parlamenta i članova organizacije, objavljujemo video koji će demantovati navode o netačnom citiranju."


nikolic devic

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu na svojoj Facebook stranici objavio je video u kojem žele, kako kažu, odbraniti dostojanstvo i čast studentsih predstavnika.

Studenti navode kako objavljeni video demantuje navode ministrice Nikolić.

Saopštenje SPUSa vam prenosimo u cjelosti:

 – S obzirom da ministrica nauke, visokog obrazovanja i mladih, Aleksandra Nikolić, u više navrata u javnim nastupima izjavljuje da naši predstavnici “netačno citiraju” njenu izjavu u kojoj govori da ako studenti daju razlog zašto da bude, ministrica će vrlo rado naći razlog zašto da ne bude, imamo potrebu i dužnost da na iste odgovorimo.
Zbog zaštite imidža i reputacije Studentskog parlamenta i članova organizacije, objavljujemo video koji će demantovati navode o netačnom citiranju.
Prvi video je sporna izjava na emisiji Polis na TVSA od 05.05.2022., a drugi video je izjava ministrice od 10.06. u kojoj govori o “netačnom citiranju”.
Napominjemo, ovaj video objavljujemo iz razloga odbrane dostojanstva i časti naših studentskih predstavnika, a ne iz loše namjere, te se nadamo da će svi akteri vlasti shvatiti da je odgovornost i odnos prema mladim ljudima koji su budućnost naše domovine najvažniji u obavljanju njihovih funkcija.

Video možete pogledati ovdje.