Šest navika na kojima će vam koža lica biti zahvalna

Naše lice je redovno izloženo raznim negativnim utjecajima koji izazivaju negativne posljedice. Nekoliko dobrih navika može ublažiti štetni utjecaj i vašoj koži pomoći da sija.


1. Redovno čistite ekran pametnog telefona

Advertisements

Jeste li ikad primijetili osip na obrazima? Ako je to slučaj, budite oprezni s mobitelom jer može uzrokovati svrbež, crvenilo ili oticanje u blizini jagodičnih kostiju. Nedavna istraživanja dokazala su da zaslon vašeg uređaja može biti prekriven 10 puta više bakterija od WC školjke. Kako biste spriječili da se sve one klice nađu na vašem licu i šire se uokolo, postavite pravilo da čistite zaslon pametnog telefona redovno.

2. Perite pribor za šminkanje

Advertisements

Ako se nepravilno koriste, četke za šminku mogu izazvati akne, alergije i druge probleme s kožom. Zbog toga bi pranje četkica, spužvi i ostalog pribora za šminkanje trebalo biti redovni dio vaše beauty rutine. U tu svrhu možete koristiti maramice za dezinfekciju i antibakterijsko čišćenje. Međutim, ako želite dubinski očistiti četke za šminkanje, najbolji način je koristiti osjetljive tekućine za pranje poput šampona ili posebnih sredstava predviđenih za to.

3. Pazite na prehranu

Šećer i masna hrana neprijatelji su zdrave kože broj jedan. To svi znaju. Međutim, iz nekog razloga ljudi često zaborave da je držanje stroge dijete također štetno. Neka ozbiljna ograničenja u hrani, koja su danas popularna, mogu dovesti do suhe, naborane i umorne kože. Imajte ovo na umu i pobrinite se da vaša prehrana bude uravnotežena s puno bitnih vitamina i minerala.