Otkrijte vaše psihološko stanje kroz ovaj test

Za procjenu ličnosti psiholozi često koriste projektivne testove koji uključuju dvosmislene slike ili mrlje tinte kako bi izazvali odgovore koji mogu otkriti aspekte ličnosti ispitanika.


Test licnosti1

Gledajte sliku ne duže od 10 sekundi i odredite šta ste prvo vidjeli.

Advertisements

Ako ste prepoznali oblik, u nastavku pogledajte šta ono što se prvo ugledali govori o vama.

Test licnosti1

1. Vidjeli ste špilju:

Teško vas je izbaciti iz ravnoteže. Mirna ste osoba koja pokušava vidjeti samo dobru stranu stvari. Zbog vaše unutrašnje snage i optimizma negativne situacije ne vrše pritisak na vas. Ljudi poput vas često se traže za pomoć ili savjet. Često podržavate svoje voljene i dijelite s njima svoju pozitivnu energiju.

2. Vidjeli ste NLO:

Advertisements

Čini se da ste uvijek na rubu sloma i da ćete eksplodirati. Niska razina osjetljivosti na stres dovodi do zdravstvenih problema poput nesanice ili čestih noćnih mora.

Nemojte sve vrijeme potiskivati ​​sve svoje osjećaje i ne dopustite da vas nervira bilo koja sitnica. To može uzrokovati migrenu, mučninu i druge komplikacije.

3. Vidjeli ste lice vanzemaljca:

Skloni ste stvaranju problema iz bilo čega. Vaša navika da sve popravite dovodi do čestog stresa.

Trebali biste se sabrati i prestati trošiti energiju na neutemeljene brige. Suočeni s teškom situacijom, pokušajte to sagledati iz drugog ugla. Da biste olakšali borbu protiv stresa, pokušajte raditi vježbe disanja – one mogu pomoći.