Saznaj koji su benefiti kada šest minuta dnevno ne radiš apsolutno ništa

Za ovu vrstu improvizovane pauze, trebamo izdvojiti samo šest minuta dnevno!


Mnogobrojne obaveze i aktivnosti na faksu i u kući, kućanski poslovi, porodica, prijatelji, nabavka namirnica, trening, kućni ljubimci okupiraju naše vrijeme i pažnju i dovedemo se u situaciju, da ne stignemo tokom dana ni predahnuti.

Advertisements

Ekspertica za upravljanje vremenom Laura Vanderkam, nedavno je napisala popularnu priču o tome kako se osjećati smireno uprkos gužvi, stresu i brzini života. Ona smatra da je potrebno napraviti tri kratke pauze svakog dana – fizičku, duhovnu i socijalnu, prenosi ultra.ba.

Međutim, postoji i jedna vrsta pauze, koja nema nikakvu posebnu svrhu ni naziv, a to je improvizovana pauza tokom dana, koja nam omogućava da se rasteretimo svih pritisaka koje doživljavamo i tada izvršavamo onu ​​vrstu mentalne obrade ili restarta, koja prirodnije dolazi do mozga ljudi. Za ovu vrstu improvizovane pauze, trebamo izdvojiti samo šest minuta dnevno!

To može biti gledanje u jednu tačku, ili zatvoriti oči i meditirati šest minuta ili gledati kroz prozor šest minuta ili negdje u daljinu. Dakle odmakni se od svog radnog stola ili kućanskih poslova ili obaveza oko djece i nađi neko opušteno mirno okruženje da se izoluješ od buke, gužve i ljudi, te da se šest minuta samo opustiš, ne moraš raditi apsolutno ništa!

Resetuj svoj mozak i tijelo šest minuta dnevno, bićeš mnogo smirenija i produktivnija osoba.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!