Tjestenina je jedna od namirnica koju mnogi studenti kuhaju, pogtovo kada žele brz i jeftin ručak.

Mnogi studenti ovo jelo jedu na gotovo svakodnevnoj bazi. Razlog za to je brzina spremanja, minimalan trud i zato što je pristupačno svačijem džepu.

U vodu koja provrije potrebno je dodati sol pa tjesteninu, ali dodavanje ulja je jedna od grešaka koji mnogi rade. Naime, stručnjaci ističu da dodavanje ulja može uništiti vaš obrok.

Iako i neki kuhari dodaju ulje u tjesteninu kako se ne bi zaljepila, ipak to ne biste trebali raditi, prenosi tuzlanski.ba.

Razlog je vrlo jednostavan – ulje i voda se ne miješaju i stoga će se ulje zadržati na tjestenini i kada ju procijedite. Zbog toga se umak koji napravite neće zadržati na tjestenini.

Kako biste spriječili da vam se tjestenina zaljepi, kuhajte je u velikoj zdjeli, a kada je prebacite u tavu, miješajte je i tako spriječite da se komadi tjestenine zalijepe jedan za drugi.