Savjet za kuhanje omiljenog studentskog jela: Evo kako skuhati nudle ili makarone

Tjestenina je jedna od namirnica koju mnogi studenti kuhaju, pogtovo kada žele brz i jeftin ručak.


instant noodle
Ilustracija: Envato

Mnogi studenti ovo jelo jedu na gotovo svakodnevnoj bazi. Razlog za to je brzina spremanja, minimalan trud i zato što je pristupačno svačijem džepu.

Advertisements

U vodu koja provrije potrebno je dodati sol pa tjesteninu, ali dodavanje ulja je jedna od grešaka koji mnogi rade. Naime, stručnjaci ističu da dodavanje ulja može uništiti vaš obrok.

Advertisements

Iako i neki kuhari dodaju ulje u tjesteninu kako se ne bi zaljepila, ipak to ne biste trebali raditi, prenosi tuzlanski.ba.

Razlog je vrlo jednostavan – ulje i voda se ne miješaju i stoga će se ulje zadržati na tjestenini i kada ju procijedite. Zbog toga se umak koji napravite neće zadržati na tjestenini.

Kako biste spriječili da vam se tjestenina zaljepi, kuhajte je u velikoj zdjeli, a kada je prebacite u tavu, miješajte je i tako spriječite da se komadi tjestenine zalijepe jedan za drugi.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!