Saudi Arabian Airlines: Poziv na život među oblacima

U potrazi za poslom i boljim životom, sve više mladih iz naše zemlje želi se otisnuti u svijet gdje se traži znanje i sposobnost, a ne veza i podobnost. Jedno od najpopularnijih zanimanja u posljednje vrijeme koje ih privlači je posao stjuardese. Zarada koju ne obećavaju domaće kompanije, dinamičan posao, egzotične destinacije, samo su neki od razloga zbog kojih se odlučuju na takvu avanturu.


saudi arabian airlines oglas 2

Ovo zanimanje u Bosni i Hercegovini donedavno i nije bilo toliko popularno, no, društvene okolnosti podigle su interesovanje za njim, ali i privukle najveće svjetske kompanije da u našoj zemlji potraže nove članove svoje posade. Qatar Airways, Etihad, Fly Emirates, kompanije su koje nekoliko puta godišnje dolaze u našu zemlju kako bi izvršili regrutaciju.

No, osim njih, u BiH nakon šest godina pauze ponovo dolazi još jedan nebeski gigant, sedma po veličini aviokompanija u svijetu, Saudi Arabian Airlines.

Svaka od ovih aviokompanija ima specifične kriterije za odabir kandidata, ali i one osnovne koji moraju biti ispunjeni, poput dobi od 22 do 30 godina, srednjoškolske diplome, tečnog znanja engleskog jezika, kao i tjelesne konstrukcije u skladu sa standardnim mjerilima visine i težine.

Kako nam je rečeno iz agencije TBA PRO, koja u ime Saudi Arabian Airlines do 01. jula vrši prikupljanje aplikacija, nakon prijave putem interneta, bit će organizirani intervjui sa predstavnicima kompanije, gdje se vrše i eliminatorni testovi, te se dobiju i informacije iz prve ruke o samom poslu, njegovim pozitivnim i negativnim stranama i svim benefita.

– Misao koja nas je vodila prilikom dogovora da u ime Saudi Arabian Airlines organizujemo prateće elemente regrutacije stjuardesa bila je pružiti mladima u BiH priliku za odlično plaćenim poslom u stabilnoj kompaniji. Naše prvo pitanje bilo je sigurnost budućih uposlenika. Nakon potvrdne informacije da pasoši uvijek ostaju u ličnoj nadležnosti i da se aplikanti u svako doba po iskazanoj želji mogu vratiti u matičnu državu, bez zaračunavanja bilo kakvih troškova obuke, pristupili smo realizaciji svih pratećih elemenata, možemo reći, po opsegu, najveće regrutacije za jednu aviokompaniju, organizovanu u BiH, riječi su direktorice agencije Zinaide Hadžialić, koja je dodala da je cilj Saudi Arabian Airlines zaposliti što veći broj stjuardesa.

Ako ste spremni za dinamičan posao i pritom ispunjavate uslove, samo je nebo granica, više informacija možete pronaći u zvanično oglasu u nastavku…

saudi arabian airlines oglas

SAUDIA AIRLINES: Oglas za stjuardese

SAUDIA AIRLINES, jedna od najvećih aviokompanija na bliskom istoku, i Sky Team Alliance Airline, traže stjuardese da lete širom svijeta za domaću i internacionalnu mrežu.

KVALIFIKACIJE:

  • Minimalno završena srednja škola
  • Minimalni doseg ruke 212 cm, te tjelesna konstrukcija u skladu sa standardnim mjerilima visine i težine
  • Godine između 22 i 30 (u vrijeme regrutacije) ili maksimalno 35 godina za stjuardese sa više od 6 mjeseci radnog iskustva za bilo koju drugu aviokompaniju uz dokazni dokument
  • Poznavanje engleskog jezika na Intermediate nivou (B2)

BITI ĆE VAM OBEZBIJEĐENO:

  • Neoporezovana plata i mjesečni džeparac
  • Besplatan smještaj u opremljenom stanu
  • Medicinsko osiguranje i tretmani
  • Besplatne i jeftinije avionske karte

AGENCIJA:

Zainteresirane kandidatkinje koje ispunjavaju gore navedene uvjete mogu poslati validne dokumente na ENGLESKOM jeziku na mail adresu: saudia.recruitment@tba.ba, što uključuje: CV, passport size kao i full body size fotografija, kopije uvjerenja o završenoj školi, certifikat znanja engleskog jezika (ukoliko postoji), skeniran pasoš ili lična karta.

Kontakt broj: +387 33 206 910

Kandidatkinje će biti naknadno informisane o datumima i lokaciji preliminarnog screening-a.

Krajnji rok za predaju aplikacije je 20. juni.

(STUDOMAT.ba)