Saradnja Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Pečuhu

Univerzitet u Sarajevu protekle sedmice posjetila je delegacija Univerziteta u Pečuhu (Mađarska).


Foto: UNSA
Foto: UNSA

Posjeta je realizovana u četvrtak 23. februara 2017. godine, a delegaciju su činili: dr. József Bódis, rektor, dr. Gyula Zeller, prorektor za strategiju i odnose, dr. Tamas Decsi, direktor Kliničkog centra, dr. Istvan Szilard, prodekan Medicinskog fakulteta i šef Instituta za operativnu medicinu, dr. Gabriella Medvegy, prodekanesa Tehničkog i informatičkog fakulteta, dr. Eva Mikes, predstavnica Samouprave županijskog centra Pečuha i direktorica JU Gradskog razvoja, te Csaba Ruzsa, šef Odjeljenja za strategiju. Uz delegaciju Univerziteta u Pečuhu, sastanku je prisustvovala dr. Dominika Horvat, ekonomska savjetnica u Ambasadi Mađarske u BiH.

Riječi dobrodošlice gostima je uputio prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, a susretu su prisustvovali i prorektori Univerziteta: prof. dr. Aleksandra Nikolić, prof. dr. Maida Čohodar-Husić, prof. dr. Aida Hodžić i prof. dr. Zijad Mehić, te prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, prof. dr. Almira Hadžović-Džuvo, dekanesa Medicinskog fakulteta, i prof. dr. Dženana Bijedić, redovna profesorica Arhitektonskog fakulteta.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Sporazum o akademskoj saradnji između Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Pečuhu potpisan je 2014. godine, te je u toku susreta razgovarano o mogućnostima unapređenja međuuniverzitetske saradnje u oblasti nauke i naučnih istraživanja. Posebna pažnja posvećena je razgovorima o intenziviranju saradnje kada je u pitanju razmjena studenata i nastavnog osoblja, te organiziranju zajedničkih akademskih i naučnih aktivnosti, saopšteno je iz Univerzitet u Sarajevu.

(STUDOMAT.ba)