Razmjena srednjoškolaca između bh. gradova u sklopu projekta “Prijatelji bez granica”

U Sarajevu je od 31.05. do 02.06. održan strateški sastanak koordinatora lokalnih timova Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) koji će učestvovati u projektu "Prijatelji bez granica / Friends without borders", a kojeg finansira Američka ambasada u Bosni i Hercegovini.


asubih logo1

U Sarajevu je od 31.05. do 02.06. održan strateški sastanak koordinatora lokalnih timova Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) koji će učestvovati u projektu “Prijatelji bez granica / Friends without borders”, a kojeg finansira Američka ambasada u Bosni i Hercegovini.

asubih logo1Sastanku su prisustvovali predstavnici Goražda, Banja Luke, Sarajeva, Bihaća, Istočnog Sarajeva, Cazina, Srebrenika, Novog Grada, Brčkog, Mostara i Visokog.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– ASuBiH je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija koja okuplja sve srednjoškolce kao i sva Vijeća učenika srednjih škola u Bosni i Hercegovini. Naš osnovni cilj je poboljšanje statusa srednjoškolaca u BiH kroz njihova prava i zastupanje njihovih ideja. Kroz svoje projekte Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini edukuje, povezuje, informiše srednjoškolce i upoznaje ih s njihovim pravima, značajno je pomenuti i SHL koji je glavni donator i osnivač Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Koordinatori su na sastanku prošli osnovnu obuku koja će im pomoći pri realizovanju razmjena, te je napravljen i plan i program razmjena koje će uslijediti u narednom periodu. Učenici iz Goražda dolaze u Istočno Sarajevo i Sarajevo 28. juna, i tamo ostaju do 30. juna, dok učenici iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva ostaju u Goraždu od 12. do 14. avgusta.

Cilj razmjena nije samo putovanje, već i bolje upoznavanje naše domovine Bosne i Hercegovine, ali i jačanje saradnje između srednjoškolaca iz različitih etničkih grupa. Time srednjoškolci žele da pokažu da nemaju predrasude i da između njih NE POSTOJE granice, navodi se u saopštenju iz ASuBiH.

(STUDOMAT.ba)