PUBG turnir: Ko će biti najbolji bh. eSport dvojac?

Na samoj završnici, vidjet ćemo najboljih 27 timova iz kvalifikacija koji će ukrstiti snage sa dodatnih 5 “wildcard” pozvanih ekipa koje čine neki od najpopularnijih gamera iz regije.


esports collection

Poznata su 32 tima koji će se boriti za prestižnu titulu najboljeg bh. dvojca u prvom PUBG Duo takmičenju, a ovaj jedinstveni battle royale okršaj postat će centar bh. eSport scene u subotu 16. maja sa početkom u 17:00 sati.

Podsjećamo, PUBG Open Cup – prvi je PUBG turnir na kojem mogu nastupiti ljubitelji battle royale žanra u BiH. Takmičenje je organizirano uz podršku Red Bulla, a dogovorena je i saradnja s nekoliko poznatih “youtubera” koji će učestvovati na turniru i prenositi akciju iz svoje perspektive.

Inače, učesnicima put do finala nije bio nimalo lagan s obzirom na to da se na takmičenje prijavilo više od 500 takmičara, što je rekord u našoj zemlji kada je u pitanju neko eSport prvenstvo.

Također, bilo je tu igrača koji su se prvi put upustili u avanturu, ali i iskusnih koji igraju za najveća sportska društva, odnosno za njihove eSport timove.

Na samoj završnici, vidjet ćemo najboljih 27 timova iz kvalifikacija koji će ukrstiti snage sa dodatnih 5 “wildcard” pozvanih ekipa koje čine neki od najpopularnijih gamera iz regije.

Bez dvojbe, prikazano u kvalifikacijama garantira dobre akcije i u samoj završnici. Osim toga, u finalnima dvobojima gletatelji će moći uživati kroz vizuru svojih omiljenih streamera, jer je osiguran prijenos na svakom od kanala učesnika.

Također, takmičenje će biti moguće gledati na TiltproofYouTubeu i Twitchu.

Ovaj prepoznatljivi battle royale je jedna od najigranijih igrica u proteklih nekoliko godina. Još 2018. godine oborio je rekord na Steamu (platforma za online igrice), kada se u isto vrijeme u igri našlo više od 3,2 miliona igrača. PUBG danas broji više od 450 miliona registrovanih igrača i predstavlja jedan od najvećih hitova industrije kada je u pitanju razvoj igrica nekog indie studija. Bosna i Hercegovina je po prvi put dio jedne ovakve priče.