Prvi karbonski kalkulator u BiH – isprobajte ga!

Da li znate šta je karbonski otisak? Zanima vas koliki utjecaj na okoliš imaju vaše svakodnevne aktivnosti? Sada se kroz zabavni kalkulator karbonskog otiska možete upoznati s ovim konceptima i izračunati svoj ili otisak vaše organizacije!


tvojco21

UNDP u Bosni i Hercegovini kreirao je www.tvojCO2.ba s namjerom da se pitanjima klimatskih promjena i zagađenosti zraka da “lični otisak” i u našoj zemlji, i simbolično je pušten u rad uoči Svjetskog dana okoliša/životne sredine.

Osim što možete izračunati koliko tona CO2 pojedinac ili neka organizacija okvirno proizvedu na godišnjem nivou, ovaj alat pruža i savjete o tome kako smanjiti ili kompenzirati emisije CO2 i zagađivača zraka kroz naše svakodnevne aktivnosti.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

tvojco2

Pozivamo Vas da se zabavite kroz izračun svog otiska, te da Kalkulator koristite u svom radu ukoliko imate potrebe za ovakvim alatom, i da ovaj alat podijelite sa drugima kroz svoje poslovne ili privatne mreže.

UNDP Accelerator Lab namjerava nastaviti razvoj CO2 kalkulatora, a jedna od ideja je razvoj online tržnice putem koje će građani i organizacije moći uložiti svoj novac i/ili vrijeme u “poništavanje” svog karbonskog otiska kroz npr. pošumljavanje ili pomoć u implementaciji mjera energetske efikasnosti.

Ukoliko želite da UNDP-ov Accelerator  Lab organizira online prezentaciju ovog alata za vaše zaposlene ili članove ili druge zainteresirane strane, te da razgovarate o budućnosti ovog digitalnog alata, Accelerator  Lab  vam stoji na raspolaganju.