Profesorice Stomatološkog fakulteta iz Sarajeva pokušale prokrijumčariti zubne implantate

Dvije profesorice sa Stomatološkog fakulteta u Sarajevu pokušale su prokrijumčariti u Bosnu i Hercegovinu implantate iz Istanbula.


Zubni implantati koji su pronađeni kod profesorica

Ovlaštene službene osobe Uprave za indirektno oporezivanje danas su izvršile pojačanu kontrolu putnika iz Istanbula koji su stigli na Aerodrom Sarajevo. Tom prilikom je izvršeno privremeno oduzimanje zubnih implantata, ali i ostale robe ukupne vrijednosti oko 40.000 KM.

Advertisements

Naime, uprava za indirektno oporezivanje je dobila prijavu na otvorenu liniju “Stop švercu” da će na današnjem letu iz Istanbula u Sarajevo pokušati da se prokrijumčare zubni implantati. Ovlašteni službenici su izvršili detaljan pregled svih putnika i njihovog prtljaga, tom prilikom su pronašli implantate, ali i drugu robu koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje kod ukupno četiri osobe.

Tehnička oprema oduzeta od putnika iz Istanbula

Osim implantata za uvozno carinjenje, putnici s tog leta nisu prijavili tehničku opremu u vidu iPada, iPhonea, kao ni torbe i novčanike.

Predmetna roba privremeno je oduzeta od četiri osobe od kojih su, kako saznaje Klix.ba, dvije profesorice sa Stomatološkog fakulteta u Sarajevu S.T.P. i L.K.

Protiv osoba kod kojih je pronađena navedena roba bit će pokrenuti zakonom predviđeni postupci.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!