Profesor od studentice tražio seks u zamjenu za dobre ocjene

Profesor na jednom američkom fakultetu rekao je studentici da si 'olakša prolaz na ispitu' tako što je od nje tražio seks. Studentica navodi da joj je profesor rekao da će imati bolje ocjene bude li se s njim seksala te da je on vrlo usamljen i da zbog bolesti ima još malo vremena na raspolaganju.


Foto: Ilustracija

Hany Fam, profesor anatomije na njujorškom LaGuardia Community Collegeu, ponudio je studentici seks u zamjenu za dobre ocjene. U tužbi slučaja koji je objavio New York Post, stoji da je u oktobru prošle godine pitala profesora da se nađu kako bi raspravili o njenim ocjenama. Premda je studentica sastanak s profesorom htjela imati na fakultetu, 60-godišnjak je inzistirao da se nađu u njenom stanu, prenosi Mojfaks.com.

Advertisements

U tužbi piše da je djevojka pustila profesora u stan jer ga nije htjela uvrijediti i ugroziti svoje ocjene. Prema sudskom izvještaju, profesor se na njenim vratima pojavio s bocom vina te ju je poljubio u obraz. Nakon toga je sjeo na kauč, studentici ispričao da je usamljen i da mu brak ne funkcionira dobro te dodao da je bolestan. Otkopčao je košulju pa studentici pokazao ožiljak na prsima i kazao da je to zbog problema sa srcem pa mu je ostalo još malo vremena.

Studentica je otišla u kuhinju, a profesor za njom. Natočio je vino koje studentica navodno nije pila. Pitao ju je želi li mu biti prijateljica na što je studentica pitala je li “prijateljica” zapravo šifra za seks. Njegov odgovor je bio potvrdan. Predložio joj je da se nalaze jednom tjedno i da to njoj ne bi trebalo biti jako teško, baš zbog njegovog zdravstvenog stanja. Studentica tvrdi da joj je profesor rekao da i drugi profesori imaju slične dogovore sa studenticama. Dok je izlazio iz njenog stana rekao joj je par pitanja i odgovora koji će biti u sljedećem ispitu. Ukratko, tražio je seks za bolje ocjene.

Studentica se nikada više nije pojavila na profesorovom predavanju i policiji je prijavila seksualno uznemiravanje. Glasnogovorništvo fakulteta reklo je da profesor Hany Fam ne radi ondje više još otkada su zaprimili prijavu protiv njega. Studentica tvrdi da ju je malo strah jer profesor zna gdje živi. Tužitelj nije htio za New York Post iznositi podatke studentice kako bi ona ostala anonimna. Slučaj je proslijeđen njihovom Državnom odvjetništvu.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!