Profesor napisao šta misli o studentima koji odgađaju ispite: Studenti ga optužili da laže

Jedan profesor prava, koji kako sam kaže ima 15 godina radnog staža, podijelio je svoje mišljenje na popularnoj stranici Ispovesti.


profesor ispovesti
Screenshot: Ispovesti

On je uočio da, ovisno o dobu u godini, svi studenti imaju slične izgovore, pa ih je i nabrojao. No, nakon njegovih opažanja, studenti su ga u komentarima optužili da laže.

– Profesor sam na Pravnom fakultetu. Već nekih 15 godina samostalno ispitujem studente. Razmišljao sam i došao do zaključka: Najviše smrtnih slučajeva ima u socijalnim rokovima (zato nisu mogli da spreme ispit), Najveću ekonomsku krizu doživljavaju preko ljeta (pa moraju da rade do oktobra), Većina je bila zaražena Covidom (posebno za vrijeme predavanja)… Ono što su pisci propustili da napišu studenti su smislili da se opravdaju. Ako već nismo de facto perspektivna država, onda smo svakako kreativna nacija, napisao je korisnik koji se prestavio kao profesor.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ubrzo su se u komentarima javili studenti.

– Ne znam na kojem pravu predajete, gospodine profesore (vidim da nije HR), ali kod nas u Zagrebu se uopće ne govori o nikakvim opravdanjima. Ili si spremio ispit ili nisi. Da mi ne daj bože umre netko blizak, ako ne znam – neću proći. A nekad ni ako znam, piše mu jedna zagrebačka studentica.

Ja sam s Pravnog fakulteta iz Beograda i ovo ne postoji. Kakva crna opravdanja, ili znaš ili ne znaš, dobiješ jedan termin i to ti je to, tvrdi beogradski student.

Šta vi mislite o ovoj ispovijesti koju je napisao profesor?