Narodna i univerzitetska biblioteka RS postaje “pet friendly” biblioteka

NUB RS postaje pet friendly mjesto, a sa ljubimcem ovih dana možete da posjetite biblioteku i da se zajedno fotografišete u prazničnom ambijentu.


NUB RS
Foto: NUB RS

Pripremljen je kutak za fotografisanje, a tu su i brojne knjige domaćih i stranih autora koje možete izabrati za čitanje i tako sebi uljepšati posljednje dane 2021. godine. Izbor knjiga je veliki, svi mogu izabrati nešto za sebe, i djeca i odrasli, a vjerujemo da će i kuce i mace, ali i neki drugi ljubimci, uživati u neobičnoj avanturi, piše mojljubimac.net.

– Na naše zadovoljstvo, ali i na zadovoljstvo naših korisnika Narodna i univerzitetska biblioteka postaje pet friendly prostor. Dosta bibliotekara i korisnika biblioteke ima ljubimce, neki ih ostave pred bibliotekom da bi uzeli knjigu, ali od sada će sa ljubimcem moći da uđu. U prazničnom duhu pred novogodišnje i božićne praznike postavili smo i instalaciju gdje će se svi koji to žele moći slikati u prazničnom ambijentu i okruženi knjigama, ali i sa ljubimcem, rekla je Ljilja Petrović – Zečić, direktorica NUB RS, za portal Mojljubimac.net.

Prve reakcije na vijest o NUB RS su veoma pozitivne, pohvale stižu od ljubitelja životinja, a direktorica Ljilja Petrović – Zečić ističe:

– Svi ljubimci su nam važni. Kada kažete kućni ljubimac mislite na ljubav, ali onu pravu. Naša poruka je manje zlobe, manje zavisti, više ljubavi.

Podsjetimo da je radno vrijeme biblioteke od 8 do 19 časova i da su svi dobrodošli.