Prijavite svoje „remek djelo” do četvrtka u podne i predstavljajte BiH na svjetskom finalu

Red Bull Doodle Art projekat koji daje šansu studentima da prijave svoje umjetničke radove (škrabotine) i da budu dio virtualne galerije koja uključuje više od 50.000 studenata sa preko 1.000 univerziteta iz više od 40 zemalja svijeta.


red bull doodle art

Posljednji dan kada studenti mogu prijaviti svoj rad je četvrtak (06.04.2017.) do podne na ovom linku. Nakon prikupljanja svih prijava svi radovi iz BiH će biti dostupni za glasanje od ponedjeljaka (10.04.) do petka (14.04.) na ovom linku.

Najboljih 20 radova će biti izdvojeno i renomirani profesori iz dvije umjetničke akademije će odabrati pobjednika iz BiH koji će putovati na neku od zabavnih lokacija svijeta da predstavlja našu zemlju na svjetskom finalu.

Treće globalno izdanje takmičenja Red Bull Doodle Art 2017 imaće uzbudljivo svjetsko finale: iskustvo virtualne stvarnosti. Pobjednici iz svih država doživjeće jedinstveno iskustvo takmičenja u Svjetskom finalu na uzbudljivoj lokaciji. Oni će proći obuku kako da usavrše svoje 3D umjetničke vještine i svoje finalno umjetničko djelo kreiraju slikajući 3D tehnikom.

Finalna remek-djela biće izložena u Globalnoj virtualnoj galeriji, gdje ljubitelji umjetnosti mogu u potpunosti doživjeti škrabotine u virtualnoj stvarnosti iz cijelog svijeta! Svjetski pobjednik će biti odabran od strane žirija.

Požuri i prijavi svoj rad do četvrtka 06.04. do podne na ovom linku i budi baš ti taj koji će predstavljati BiH na svjetskom finalu.

(STUDOMAT.ba)