Prijavite se za master stipendije na američkim i kanadskim univerzitetima

International Peace Scholarship program dodjeljuje stipendije svim međunarodnim studentkinjama koje žele da upišu master studije u narednoj akademskoj godini na nekom od akdreditovanih univerziteta u Americi ili Kanadi.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

OBLAST:

Oblasti koje su u ponudi izabranog univerziteta.

OPIS

Najbolji kandidati će biti izabrani za dodjelu stipendije u vrijednosti od 12,500 dolara, pri čemu nagrada nije namijenjena pokrivanju svih akademskih ili ličnih troškova. Dodatni troškovi uključuju lična i porodična sredstva, otkaze za školarinu, stipendije za rad, pomoćna sredstva za nastavu, stipendije za studiranje i druge stipendije, piše Mreža mira15.

USLOVI

Kandidatkinje prvo moraju biti prihvaćene za studijski progam za sticanje master diplome na koledžu ili univerzitetu u Americi ili Kanadi. Potrebno je imati bečelor diplomu i odlične akademske rezultate.

Pravo na prijavu nemaju kandidatkinje koje su na PhD studijama i stipendije nijesu namijenjene za istraživanja, obuku, praksu ili drugo.

NAČIN PRIJAVE

Kandidatkinje se prvo moraju prijaviti za prijem na izabrani univerzitet. Neophodna je registracija na zvaničnom sajtu stipendijskog programa koja daje pristup online prijavnom obrascu. Prilikom prijave, kandidat mora dostaviti potrebnu prateću dokumentaciju.

ROK ZA PRIJAVE:

Rok za podnošenje prijava je 15. decembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

International Peace Scholarship, osnovan 1949. godine, je program koji pruža stipendije odabranim ženama iz drugih zemalja za studije na univerzitetima u SAD i Kanadi.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(STUDOMAT.ba)