Prijavite se za ljetnju školu na Univerzitetu Split

Univerzitet u Splitu raspisuje konkurs za prijave za ljetnju školu. Mogu se prijaviti kandidati iz svih država svijeta. Škola će biti organizovana u okviru projekta FreeMedia4WesternBalkans i nalazi se u Hrvatskoj.


croatia 960x343

Ljetnja škola će se držati na pravnom fakultetu na Univerzitetu u Splitu od 22. do 28. septembra. Biće organizovana u okviru projekta FreeMedia4WesternBalkans: Promocija pravnog obrazovanja u oblasti medijskog prava, demokratizacija i proces pristupanja EU na fakultetima SEELS mreže i Evropski institut Univerziteta Saarland u Njemačkoj koji finansira DAAD kancelarija za spoljne poslove takođe u Njemačkoj, prenosi mreza-mira.net.

Projekat njeguje slobodu medija u državama koje su kandidati u jugoistočnoj Evropi kao i u okviru EU. Upoznajući se sa medijskim zakonodavstvom studenti koji će biti pravnici vjerovatno će biti svjesni o prekršajima u budućem radu kao sudije, pravnici, javni službenici i praktičari. Program će biti na engleskom sa odabirom sljedećih tema: uvod u ustavno pravo na slobodu govora, posebno sloboda štampe i medija, važne presude CJEU-a.

Mogu se prijaviti kandidati iz jugoistočnih država Evrope.

Način prijave : Kako biste se prijavili pošaljite svoj CV na mejl

Rok za prijavu je 25. jul 2019.

Detaljnije na: http://www.seelawschool.org/index.php?lang=en

(STUDOMAT.ba)