N1 ljetna novinarska radionica je projekt koji je osmišljen kako bi se mladim, ambicioznim ljudima koji vole novinarstvo dala mogućnost da nauče osnove novinarskog posla na televiziji.

Uz vrhunske TV profesionalce i poznate novinare N1 televizije, kandidati će moći besplatno da steknu osnovna znanja iz oblasti TV novinarstva, navodi se na n1info.com.

N1 poziva sve  studente završnih godina društvenih fakulteta, kao i diplomirane novinare koji nisu imali prilike da se oprobaju u novinarskom poslu, da prijave svoje učešće u ljetnoj novinarskoj radionici.

Cilj radionice je da N1 iskusni novinari pripreme studente i novinare za rad na televiziji i da im putem predavanja približe novinarski i redakcijski posao. Da ih upoznaju sa najnovijim trendovima u medijima, sa tehnikom i opremom koju svakodnevno koriste te da ih upute kako da usavrše svoj talenat za pisanje i izražavanje.

Radionica će trajati šest sedmica, od 06. jula do 15. augusta 2015. Za najbolje polaznike osigurana je praksa na N1 televiziji.

Prijave slati na e-mail adresu radionica@n1info.com (Subject: SARAJEVO), najkasnije do 06. juna 2015. godine.

(STUDOMAT.ba)