Edukativni program CEO Academy u tri dana okupio više od tri stotine mladih

Aktivnošću “Coffee with...” zvanično je zatvoren program CEO Academy, koji organizuju Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Projekat za zapošljavanje mladih (YEP), uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC). Trodnevni program je kroz četiri aktivnosti i mnoštvo dodatnih sadržaja okupio preko 300 učesnika, 50 kompanija i 20 govornika.


Inicijativa za ovu aktivnost došla je u pokušaju da se u Bosni i Hercegovini i regiji mlade motiviše na zauzimanje proaktivne uloge kada je u pitanju njihov profesionalni razvoj, istovremeno gradeći most između akademske i poslovne zajednice.

Advertisements

Jedna od tri stotine učesnika, Emina Ruhotina ukratko je opisala ovaj program.

Advertisements

– Korisno, zanimljivo i inovativno – CEO Academy program je ispunio i nadmašio sva moja očekivanja, kazala je Emina.

Otvaranje programa CEO Academy upriličeno je u petak, 22. maja 2015. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i to u okviru aktivnosti “WANTED: Million Dollar Employee”. Dvadeset najuspješnijih kompanija iz Bosne i Hercegovine i regije imale su priliku upoznati studente završnih godina fakulteta, te im ponuditi posao, prakse, volonterske angažmane, a titulu “zaposlenika vrijednog milion dolara” dobila je Azra Heljić, studentica iz Mostara. Azra je pored titule dobila i mnoštvo vrijednih nagrada.

Drugog dana programa održan je sajam novoosnovanih kompanija i projekata “StartUp Expo”, koji je posjetiocima predstavio 24 inovativne start-up ideje, a učesnicima osigurao networking i brojne nagrade poput pristupa servisu eKapija, karte za EXIT Sea Dance festival i kotizacije za CEO konferencije. Kroz aktivnost “Workshops” učesnici su imali mogućnost da usavrše svoje poslovne vještine i znanja, te da sa specijaliziranim stručnjacima iz određenih oblasti porazgovaraju na teme kao što su pisanje biznis plana, uvod u preduzetnišvo, postavljanje ciljeva i upravljanje vremenom, uvod u digitalni marketing i pisanje dobre biografije.

Prvi CEO Academy završen je druženjem sa 20 uspješnih pojedinaca iz sfera biznisa, nauke, kulture i sporta. Aktivnost “Coffee with…” bila je mjesto susreta mladih sa istaknutim bosanskohercegovačkim ličnostima kao što su Almir Badnjević, Amna Popovac, Aida Sujoldžić, Ajdin Kulenović, Almir Kurt, Azra Atagić-Ćatović, Adnan Strojil, Belma Tvico-Stambol, Damir Imamović, Damir Mašić, Emir Nuhanović, Elvis Pivić, Feđa Hadžifejzović, Igor Kamočaji, Maja Arslanagić-Kalajdžić, Milad Čerkić i Selma Starfinger.

– Bilo nam je zadovoljstvo kroz ova tri dana družiti se sa učesnicima, kompanijama i govornicima. Ovo je, zaista, samo uvertira u značajne stvari koje pripremamo na jesen za sve ljubitelje CEO konferencije, rekla je na zatvaranju programa Šejla Vatreš, projekt menadžerica Konferencije.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!