Prijavite se na stipendije fondacije „Za mudrost i plemenitost – Pro sapientia et clementia“

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2021/22. godinu, za perod od deset mjeseci u iznosu od 150 KM mjesečno.


student stipendija

Fondacija „Za mudrost i plemenitost – Pro sapientia et clementia“ objavila je Konkurs za dodjelu stipendija za akademsku 2021/22. godinu redovnim studentima.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti upisani na neki od univerziteta u Bosni i Hercegovini uz uslove da nisu korisnici stipendije po drugom osnovu, da nemaju brata/sestru koji su trenutno korisnici ove stipendije, da ranije nisu izgubili pravo korištenja ove stipendije, dok za studente prve godine uslov za apliciranje je da su završili posljednji razred srednje škole s odličnim ili vrlo dobrim uspjehom.

Iz Fondacije ističu da studenti koji su od ranije korisnici stipendije, dužni su dostaviti samo potvrdu o upisu u narednu godinu studija i potvrdu o 48 satnom volontiranju u karitativnim, odgoinim i socijialnim ustanovama, odnosno ekološkim udruženjima.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2021/22. godinu, za perod od deset mjeseci u iznosu od 150 KM mjesečno.

Iz Fondacije napominju da se prijave na konkurs mogu donijeti lično ili slati preporučenom poštom na adresu: Zaklada „Za mudrost i plemenitost – Pro sapientia et clementia“, Mehmed Paše Sokolovića 11, 71000 Sarajevo, s naznakom «Natječaj za stipendiju». Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Krajnji datum za podnošenje prijava je 31. oktobar 2021. godine, a za više detalja pogledati na Natječaj Zaklade „Za mudrost i plemenitost – Pro sapientia et clementia“ za dodjelu stipendija za ak. 2021/22. godinu.