Pozorište mladih Sarajevo: Ulaznice za predstavu “Gospodin jastuk”

Pozorište mladih Sarajevo nagrađuje pet parova ulaznicama za večerašnju predstavu "Gospodin jastuk" koja je na rasporedu od 20 sati.


gospodin jastuk

Pozorište mladih Sarajevo nagrađuje pet parova ulaznicama za večerašnju predstavu “Gospodin jastuk” koja je na rasporedu od 20 sati.

gospodin_jastuk“Gospodin jastuk” je komad kojeg je napisao britansko-irski dramatičar i oskarom nagrađivani filmski reditelj Martin McDonagh (kratki film Six Shooter te crne komedije In Bruges i Seven Psychopaths). U svom prepoznatljivom „uvrnutom“ stilu koji kombinuje crni humor, grotesku i horor, McDonagh ispisuje priču o piscu Katurijanu Katurijanu koji u nekoj imaginarnoj totalitarnoj državi biva priveden zbog zapanjujuće sličnosti između svojih „horor-bajki“ i bizarnih ubistava djece. Da li je Katurijan Katurijan brutalni ubica ili pak njegov mentalno bolesni brat, koji je također uključen u proces policijskog ispitivanja ili je u pitanju neko treći – ishod je do samog kraja nemoguće predvidjeti… McDonagh stvara fascinatni svijet koji balansira između Kafke, horora Tim Burtona i film noira, a u njegovom fokusu nije toliko osuda totalitarnih režima ili moralistička kritika nasilja koliko sama moć pripovijedanja koja razbija granicu između fikcije i stvarnosti.

Prvih pet parova koji se jave na nagradna@studomat.ba će dobiti ulaznice besplatno!

(STUDOMAT.ba)