Poziv za prijavu u drugu generaciju učesinika projekta „Empowered YOUth for Sustainable Future“

Udruženje za psiho-socijalnu podršku i bolju budućnost „Progres“ iz Sarajeva otpočinje novi ciklus projekta „Empowered YOUth for Sustainable Future“ (Osnaženi mladi za održivu budućnost).


mladi
Foto: Ilustracija

Modul 1 (trening: Asertivna komunikacija) biće održan od 29.06. do 01.07. u Sarajevu.

Projekat čija je realizacija planirana do marta 2020. godine, obuhvatiti će sedam edukacijskih modula za učesnike/ce, dodjelu malih fondova namijenjenih za realizaciju lokanih inicijativa, odnosno projektnih ideja učesnika/ca projekta, u lokalnim zajednicama iz kojih učesnici/ce dolaze, te četrnaesti Omladinski mirovni kamp, za volontere omladinskih organizacija širom BiH. Projekat usmjeren ka radu na adekvatnom suočavanju sa prošlošću kreira siguran prostor za učenje i dijalog mladih, piše Mreža mira.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Preostalih sedam modula, planiranih za period do marta 2020. godine, biće realizirani u gradovima iz koji organizacije, učesnice pojekta, dolaze, kako bi učesnici/ce imali/e priliku upoznati se sa radom partnerskh organizacija, kao i sa pitanjima mladih u tim sredinama. Program uključuje dva dodatna, eksterna modula koji su planirani u saradnji sa Fondacijom „Wings of Hope“ iz Minhena, pod nazivom Ljetna akademija za interkulturalni dijalog, a biće održani u Ruhpoldingu, SR Njemačka.

Poziv za prijavu u drugu generaciju učesinika/ca projekta „Empowered YOUth for Sustainable Future“ otvoren je do 25. juna 2018. Učesnici/ce uzrasta od 18 do 24 godine, aktivni članovi/ce omladinskih organizacija iz cijele BiH pozvani su da dostave svoj CV i prateće motivaciono pismo na mail: info@progres-bh.ba ili nas kontaktiraju na 033 641 617.

(STUDOMAT.ba)