Poziv za dostavljanje prijava za učešće u projektu: Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima

Humanity in Action BiH šestu godinu zaredom organizuje projekat “Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima”, uz podršku National Endowment for Democracy (NED). Program je fokusiran na transfer znanja o demokratskim principima i ljudskim pravima, stimulisanje kritičkog razmišljanja o osjetljivim pitanjima u društvu, te poticanje razvoja komunikacijskih i istraživačkih vještina učesnika/ca.


Poziv se primarno odnosi na studente_tice prve i druge godine dodiplomskog studija na svim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini, ali i prijave studenata_tica sa viših godina će se uzeti u razmatranje.

Advertisements

Program se sastoji iz sljedećih komponenti:

Devetodnevni edukacijski program u Sarajevu (2. – 10. decembar 2017. godine) prvenstveno ima za cilj prenošenje znanja o različitim modelima demokratije, demokratskim vrijednostima, osnovnim postulatima aktivnog građanstva i demokratske političke kulture, ljudskim pravima, nacionalizmu i identitetu, te omladinskom aktivizmu.

Individualno istraživanje (decembar 2017. – februar 2018. godine) će omogućiti učesnicima_ama da uz dodijeljenog mentora istražuju pitanje od njihovog interesa koje se u širem smislu odnosi na postojeće prepreke koje onemogućavaju efikasno učešće mladih u njihovim zajednicama, odnosno na primjenu diskriminacije ili kršenja ljudskih prava mladih.

Trodnevni trening u Neumu (mart 2018. godine) predstavlja priliku za prezentaciju istraživanja i razvoj vještina iz oblasti projektnog i finansijskog menadžmenta.

Implementacija grupnih projekata (april – juli 2018. godine) uz primjenu znanja i vještina stečenih u prethodnim fazama programa.

Promocija rezultata grupnih projekata (juli – august 2018. godine) u medijima i lokalnim zajednicama u kojima su implementirani.

Završna ceremonija u Sarajevu (septembar 2018. godine) sa dodjelom certifikata i prezentacijom realizovanih projekata.

Sve troškove snosi organizator.

Prijavite se do 5. novembra 2017. godine preko formulara koji se nalazi ovdje.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!