Projekat uključenja djece iz socijalno ugroženih porodica u sportske aktivnosti: Sparingom za bolji život

Projekat “Sparingom za bolji život”, čija je realizacija započela u septembru 2017. godine, ima za cilj uključiti djecu iz socijalno ugroženih porodica u sportske aktivnosti. Idejni tvorac projekta je Humanitarno organizacija studenata „Ruku na srce“, a isti se realizira u saradnji sa ITF Taekwondo klubom KOREA Sarajevo, uz finansijsku podršku Općine Novi Grad Sarajevo.

24.10.2017.

Prema riječima predsjednice Udruženja „Ruku na srce“, Enise Tiro, ovim projektom pruža se mogućnost djeci uzrasta 6 – 18 godina, iz socijalno ugroženih porodica sa područja Općine Novi Grad, da godinu dana pohađaju treninge taekwondo-a. Trening omogućava razvoj, kako fizičkih sposobnosti, tako i socijalnih vještina.

Jedan od učesnika ovog projekta, poručio je kako mu se napokon ostvarila želja da trenira neki sport, a posebno ga raduje što se radi o borilačkom sportu.

Djeca će uživati u treninzima i narednih 10 mjeseci, a po završetku projekta bit će organizovano polaganje i dodjela priznanja.

Udruženje “Ruku na srce“, vođeno ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu, ali i druge mlade ljude, koji pored svojih obaveza slobodno vrijeme posvećuju volontiranju i humanitarnom radu. Udruženje djeluje pod motom “Znamo da ne možemo promijeniti svijet, ali ponekad je i malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim”. Iza Udruženja je mnogo uspješnih projekata o kojima možete saznati više na www.rukunasrce.ba

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.