Poziv mladim istraživačima na Regionalni energetski forum Tuzla – REF 2017

U Tuzli će se 24. i 25. maja 2017. godine održati stručno-poslovni skup pod nazivom Regionalni energetski forum Tuzla – REF 2017.


REF regionalni energetski forum

Regionalni energetski forum – REF održava se jednom godišnje i predstavlja događaj na kojem renomirani stručnjaci diskutuju o aktuelnim temama iz oblasti energetskih politika, primjene novih tehnologija i pravcima razvoja energetike uopšte.

Održavanje Regionalnog energetskog foruma – REF predstavlja kontinuiranu aktivnost u procesu kreiranja regionalne platforme za koordinaciju energetske tranzicije.

Polazeći od opredjeljenja da će mladi stručnjaci na akademskim i istraživačkim institucijama, u industriji i (ne)vladinom sektoru biti nosioci procesa energetske tranzicije u regionu Jugoistočne Evrope, u okviru REF 2017 organizovan je natječaj za najbolju ideju/projekt koji doprinosi nekom od aspekata energetske tranzicije (razvoju tržišta, zaštiti okoline, planiranju razvoja nisko-ugljičnog energetskog sektora, poticanju investicija) u domenu kreiranja i implementacije politika, strategija i razvojnih planova, razvoju proizvoda i servisa i pokretanju investicionog procesa.

Pozivaju se svi mladi istraživači da se prijave na ovaj natječaj te da svoje radove prezentuju pred komisijom, a u sklopu sajmovskog dijela i pred ostalim gostima na REF-u. Svi istraživači čiji radovi zadovolje osnovne kriterije mogu osvojiti novčane nagrade (i nagrade iznenađenja) te mogu pristupiti svim sadržajima foruma potpuno besplatno bez plaćanja kotizacije.

– Želimo pružiti mladim ljudima priliku da predstave svoje ideje, istraživanja i projekte pred najvećim stručnjacima iz oblasti energetike. Pored toga na forumu će prisustvovati i veliki broj predstavnika domaćih i firmi iz regiona te organizatori da je to odlična ideja da se mladi ljudi pokažu pred budućim poslovnim suradnicima te da za svoja istraživanja obezbijede potencijalne investicije, navode u saopštenju organizatori.

Prijave ostaju otvorene do 01.05.2017. godine, a svi prijavljeni će odgovor dobiti najkasnije do 10.05.2017. uz detaljne upute za pripremu izlaganja na forumu.

Prijave se vrše popunjavanjem formulara na www.ref.ba. Sve dodatne informacije možete dobiti kod organizatora Nusmir Mekić (nusmir.mekic@gmail.com).

(STUDOMAT.ba)