Poticanje inovacija i poduzetništva: Otvoren poziv za “InnoSmart”

Euro info korespodentni centar Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine obaviješten je od Evropske poduzetničke mreže (EEN) iz Madrida da je otvoren poziv za učešće u projektu pod nazivom InnoSmart .


Euro info korespodentni centar Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine obaviješten je od Evropske poduzetničke mreže (EEN) iz Madrida da je otvoren poziv za učešće u projektu pod nazivom “InnoSmart “.

Advertisements

Učesnici projekta mogu biti preduzeća, istraživači, članovi klastera, inovatori, visokoškolske ustanove, te finansijski stručnjaci.

InnoSmart, inicijativa Evropske unije namijenjena razvoju održive industrije temeljene na kreativnosti, klasterima i međusektorskoj suradnji, objavila je natječaj za poticanje inovacija i poduzetništva.

50 projekata će dobiti podršku od strane stručnjaka za analizu procesa i lanca vrijednosti, pomoć kod transformacija ideje u nova rješenja te pomoć kod razvoja poslovnog modela. 25 najboljih (oni čije ideje su spremnije za izlazak na tržište) će osvojiti Innovation Voucher vrijednosti preko 6000 eura i mogućnost prezentacije projekta na innoSmart konferenciji.

Advertisements

Više informacija o ovom projektu dostupno je na web stranici www.innosmart.eu.

Rok za dostavu prijave je 15. oktobar 2014. godine.

(mladi.info)