Poslovi iz snova koje možete radite od kuće i biti dobro plaćeni

Maštate o tome da posao odradite od kuće, a pritom i dobro zaradite? Možda vam se to čini kao nemoguća misija, no činjenica je da postoji nekoliko dobro plaćenih zanimanja kod kojih dobro obavljen posao ne zahtijeva osmosatno radno vrijeme u zatvorenom i prepunom uredu.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Maštate o tome da posao odradite od kuće, a pritom i dobro zaradite? Možda vam se to čini kao nemoguća misija, no činjenica je da postoji nekoliko dobro plaćenih zanimanja kod kojih dobro obavljen posao ne zahtijeva osmosatno radno vrijeme u zatvorenom i prepunom uredu.

Ne želite žrtvovati dobru plaću da biste radili od kuće? Ako ne podnosite radno vrijeme od 8 do 16 ili od 9 do 17 sati, mislite da gubite dragocjeno vrijeme na put, a i te gužve u prometu su strašne, ipak možete nešto učiniti. Naime, postoji šest zanimanja kod kojih ured ne morate ni vidjeti, a svejedno i više nego dobro zaraditi, piše net.hr.

Koja su to zanimanja koja vam omogućuju uspješnu karijeru i rad od kuće, saznajte u nastavku!

1. Grafički dizajner

Sviđa vam se mogućnost da svijet učinite ljepšim, no ne želite dane provoditi u prepunom uredu? Ovo vam zanimanje omogućuje traženu slobodu, možete ga raditi s bilo kojeg mjesta na svijetu, a osim toga, ispunit će vaše kreativne potencijale i omogućiti dobru zaradu.

Ako nemate diplomu iz grafičkog dizajna ili nekog srodnog fakulteta, možete završiti tečaj prekvalifikacije, koji se upisuje u radnu knjižicu i omogućuje vam rad u navedenom području.

2. Programer

Mislite da imate sve što je potrebno za ovaj posao, no ured želite izbjeći pod svaku cijenu? Posao kompjutorskog programera idealan je za vas, može se raditi od kuće, a i plaća je prilično dobra.

Iako većina poslodavca zahtijeva stručno obrazovanje i diplomu fakulteta baš iz tog područja, nekima je važnije da im pokažete svoje vještine i snalažljivost tipa “uradi sam”. Osim toga, danas postoje brojni certifikati koji vam omogućuju zaposlenje na tom području.

3. Računovođa

Svaka tvrtka treba računovođu. Njih nikad dosta! No, ako ste pomislili da vam je suđen samo posao u uredu, moramo vam reći da i nije baš tako.

Sve više računovođa radi od kuće, a uvijek postoji mogućnost da postanete sam svoj gazda.

Ako nemate završen fakultet ekonomskog usmjerenja, i za to postoje programi osposobljavanja koji vam mogu pružiti osnovno obrazovanje i omogućiti zaposlenje.

4. Pisac (Content Writer)

Pogledajte oko sebe! Kamo god da bacite pogled, vidite neki tekst, a iza svakog teksta stoji osoba koja ga je osmislila. Reklame na TV-u, časopisima, portalima, pjesme na radiju… sve su to “proizvodi” koje je osmislio neki kreativac ili kreativka.

No, jeste li pomislili da ljudi koji su osmislili neki tekst sjede u kafiću pored i rade na novom projektu? Da, i to je stvarnost.

Ako smatrate da imate talenta i kreativnog potencijala, onda je ovo zanimanje kao stvoreno za vas! Ured nije potreban, a i plaća je jako dobra.

Za ovo zanimanje preporučuje se diploma iz novinarstva, engleskog jezika ili diploma iz područja komunikologije.

5. Stručnjak za odnose s javnošću

Ako volite komunicirati i raditi s ljudima, te vam nije problem odraditi posao i u nekim terminima izvan uobičajenog radnog vremena, onda ste pronašli idealan posao.

Stručnjak za odnose s javnošću piše tekstove za javnost i pomaže u održavanju dobre klime između medija i klijenta, te veći dio posla može obavljati izvan radnog vremena.

Potrebna vam je diploma iz područja PR-a, novinarstva, ekonomije, engleskog jezika ili komunikacije.

6. Osoba koja razvija softvere (Software Developer)

Jeste li se ikad zapitali kako vaše računalo funkcionira? Software Developer zadužen je za razvoj i prilagodbu složenijih softverskih aplikacija i rješenja temeljenih na računalnim tehnologijama koja pomažu u raznim poslovima.

Ovaj je posao vezan isključivo za računalo i ono je sve što trebate. Bilo da ste na moru, u parku ili kod kuće, svoj posao možete uspješno obaviti.

S obzirom na stupanj i kompetentnost koju zahtijeva ovaj složeni posao, treba vam i diploma odgovarajućeg fakulteta. I, naravno, morate vješto baratati računalnim programima želite li biti uspješni i dobro plaćeni!

(net.hr)