Najava: Omladinski program BHR1 #309

Omladinski program BHR1 vam nastavlja nuditi audio sadržaje informativnog, edukativnog i zabavnog karaktera, kao što to čini u proteklih skoro šest godina. Tako ćete i ove sedmice biti u prilici čuti dosta interesantnih uradaka novinarske i ekipe saradnika OP-a, u sad već standardnom terminu, svakog radnog dana od 19:10h, kao i u reprizama.


opbhr1 cover

Omladinski program BHR1 vam nastavlja nuditi audio sadržaje informativnog, edukativnog i zabavnog karaktera, kao što to čini u proteklih skoro šest godina. Tako ćete i ove sedmice biti u prilici čuti dosta interesantnih uradaka novinarske i ekipe saradnika OP-a, u sad već standardnom terminu, svakog radnog dana od 19:10h, kao i u reprizama.

opbhr1 coverPonedjeljak donosi nove priče naših novinara koji snimaju zanimljive ljude i dešavanja širom BiH. Bili smo na mnogo mjesta u proteklih nekoliko dana, različitim zanimljivim povodima (posebno je živo bilo u glavnom bh. gradu), pa vam reporterske izvještaje nudimo u magazinu Čuj BiH! Duže razgovore sa našim zanimljivim sagovornicima i različite specijale sa pomenutih dešavanja plasiraćemo u nekim drugim dijelovima programa u narednim sedmicama. Čuj BiH je na programu od 19:10h do 20h, a reprizu možete čuti iste noći, od 00:10h do 01h.

U utorak će nam novu porciju muzike alternativnih izvođača sa exJugoslovenskih prostora isporučiti naš Dragan Vuković, a.k.a. DJ Vuk. Kao i obično on nam u Anatomiji Zvuka predstavlja najnovije uratke raznih bendova i izvođača, a uvijek se pobrine i za malo prostora u kojem slušamo neke od legendarnih pjesama iz prošlosti exYu alternative. I ovu emisiju možete čuti u dva termina, pa si izaberite draži…

U srijedu vam donosimo novo izdanje našeg informatora namijenjenog svim kategorijama mladih ljudi. Infopol za misiju ima donijeti sve značajne i korisne informacije koje bi vam, ako ste od tog posla, mogle biti od koristi u potrazi za stipendijama, akademskim i drugim programima razmjene, obrazovanjem ili različitim aktivnostima kojima možete unaprijediti vlastite vještine, znanja i iskustva. Kroz more informacija, priloga i ostaih sadržaja novog Infopola vode vas Marina i Faris.

U petak će u Sarajevu svoj dosad najveći koncert održati Dubioza Kolektiv. A u četvrtak ćete čuti kako su za OP BH radio1 momci iz benda odsvirali nekoliko pjesama u akustičnoj verziji. Njihovo gostovanje iskoristili smo i za jedan intervju kojeg vam, prigodno, donosimo u novom izdanju Slobodnog poligona. Ako bude mjesta za još neke kraće autorske rubrike, eto razloga više da uz BHR1 budete u četvrtak, od 19:10h do 20h ili od 00.10h u reprizi…

Petak je dan za novu muzičku porciju. Kvalitetna brand new muzika raznih pravaca i usmjerenja + redovna iznenađenja iz prašnjavog dijela njegove velike arhive, redovna su ponuda Denisa Jelečanovića, autora i vodirelja emisije Češalj. Pravi način da uletite u noć ili da se opustite nakon radne sedmice i redovna preporuka za sve one koji vole uzbudljivu i odličnu muziku bez strogih žanrovskih ograničenja.

Dobrodošli u novu sedmicu Omladinskog programa BH radija1. Čekamo vas u navedenim terminima i radujemo se novom druženju. Do slušanja!

OP 309 (09.12.-13.12.);satnica:

  • Pon: Čuj BiH! (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Uto:Anatomija Zvuka (19:10h-20:00h),  repriza  od 00:10h-01:00h
  • Sri: Infopol (19:10h – 20.00h)
  • Čet: Slobodni poligon OP-a (19:10h – 20.00h), repriza od 00:10h-01:00h
  • Pet: RAM Show (19:10h-20:00h), repriza od 00:10h – 01:00h

(STUDOMAT.ba)