Pogledajte kako su studenti u Vijećnici izveli plesni performans po uzoru na seriju “La casa de Papel”

Studenti pete godine Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu izveli su plesni performans po uzoru na poznatu seriju "La casa de Papel".


220117173.2 xxl
Foto: Facebook

Studenti pete godine Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu izveli su plesni performans po uzoru na poznatu seriju “La casa de Papel”.

U sklopu predmeta Ples i ritmička gimnastika pod vodstvom profesorice Lejle Šebić i saradnice Amile Hodžić studenti su snimili poseban plesni performans ispred Vijećnice u Sarajevu.

Profesorica Šebić je na svom Facebook profilu pohvalila vrijedne i kreativne studente i izrazila zadovoljsto što je bila dio ovog divnog projekta.

– Još jedna sjajna generacija mladih, kreativnih, pametnih, studenata Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja. Zadovoljstvo mi je biti njihova profesorica i raditi s njima. Sigurna sam da će biti odlični pedagozi koji će djeci, svojim budućim učenicima, omogućiti sretno djetinjstvo i pravilan rast i razvoj. Bravo, napisala je.

Ranije je Šebić na Instagramu podijelila videosnimak koji je nastao tokom uvježbavanja koreografije za performans koji su studenti potom izveli ispred Vijećnice, piše Klix.ba.

-Nova plesna koreografija je u pripremi. Poznata muzika, maske i crvene kapuljače koje nose poruku slobode, bunta i revolta mladih. Ples i ritmička gimnastika, kreativnost, mašta, stvaralaštvo, umjetnost, navela je.