U zgradi Vlade BPK Goražde upriličena je svečana primopredaja rješenja o građenju zgrade Internacionalnog univerziteta u Goraždu.

Rješenje o građenju koordinatoru Internacionalnog univerziteta u Goraždu Fadilu Tanju uručio je ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Slobodan Janković.

Vlada BPK Goražde i Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline pripremili su projektnu dokumentaciju koja ujedno podrazumijeva i dinamiku izgradnje ovih objekata. Prijedlog odluke o davanju saglasnosti upućen je u skupštinsku proceduru, a nakon dobijanja saglasnosti krenuće se u proceduru izbora investitora, budućih kupaca i banke koja će pratiti ovu investiciju.

Uzimajući u obzir gabarite zgrade Internacionalnog univerziteta u Goraždu, rješenje o građenju nakon ispunjavanja svih uslova izdalo je Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline. Početak njene izgradnje očekuje se do kraja godine.

– Radi se o specifičnom objektu otprilike od 4.500 kvadratnih metara, prizemlje i plus šest spratova i dio suterena. Investicija je oko 4.500.000 KM a ja vjerujem da će to biti i više. U fazi smo uređenja građevinskog zemljišta, dio posla je završen; ostalo nam je još da uradimo pristupni put, a početak izgradnje se očekuje po okončanju ovih radova, riječi su zastupnika osnivača Internacionalnog univerziteta u Goraždu Fadila Tanja.

(AKTA)