U Konjicu je u četvrtak otvorena 6. Regionalna konferencija edukatora i edukatorica, pod nazivom „Istražujem, otkrivam, pitam, propitujem…svijet oko sebe“, koja je okupila 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

U Konjicu je u četvrtak, 21.08.2014. godine, otvorena 6. Regionalna konferencija edukatora i edukatorica, pod nazivom „Istražujem, otkrivam, pitam, propitujem…svijet oko sebe“, koja je okupila 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Slovenije.

Organizator konferencije je Centar za obrazovne inicijative Step by step, organizacija koja se dugi niz godina bavi promoviranjem kvalitetnog obrazovanja, prenosi Dnevni avaz.

– Ovo je konferencija koja okuplja, odgajatelje, prosvjetne radnike, univerzitetske ljude iz ministarstava i pedagoških zavoda iz šest zemalja regiona. Riječ je o radionicama, a ovaj put je priča o tome, kako se uči kroz istraživanje, kazala je izvršna direktorica Centra za obrazovne inicijative Step by step, Radmila Rangelov Jusović.

U sastavu konferencije je i sajam nauke, gdje će nastavnici na licu mjesta moći probati razne naučne ekperimente. Tako će 25 istraživačkih grupa tokom tri naredna dana, zaviriti u razne institucije i mjesta u gradu Konjicu, što će biti i jedno iskustvo za učesnike, kako da sami oprobaju eksperimente, koje mogu kasnije realizirati sa djecom.

Regionalna konferencija biće završena u nedjelju.

(M.Ćosić/avaz.ba)