Pet uznemirujućih filmova inspirisanih istinitim događajima

U nastavku vam donosimo filmove koji su inspirirani ljudima i događajima iz stvarnog života, ali napominjemo da se i dalje radi o filmovima, pa nemojte očekivati da će baš sve u njima biti doslovno prepričana stvarnost.


horror 1587912754

Čudovišta su stvarna kao i duhovi. Oni žive u nama i ponekad – oni pobijede, rekao je Stephen King, jedan od najslavnijih pisaca u horor žanru. Naravno, nije doslovno mislio na duhove i čudovišta, već se tim riječima poslužio kako bi opisao tamnu stranu čovjeka, a priče koje su inspirisale ove filmove dokazuju da je itekako bio u pravu, piše Index.

1. Hounds of Love

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Australski triler iz 2017. govori o tinejdžerici koju je oteo i terorizirao par ubojica u Perthu u prosincu 1987. Film je inspiriran stvarnim parom ubojica Davidom i Catherine Birnie koji su osamdesetih ubili četiri mlade žene koje su prethodno oteli i odveli u svoju kuću, dok im je peta uspjela pobjeći, a zahvaljujući njoj policija im je ušla u trag. Film je snimljen po njenoj priči.

2. Ravenous 

Ovaj film inspiriran je kanibalom Alfredom Packerom koji je priznao da je ubio i pojeo nekoliko ljudi koji su putovali (i zaglavili s njim) s njim kroz planine Colorada tijekom jedne osobito jake zime 1874. godine.

3. Henry: Portrait of a Serial Killer

Psihološki horor iz 1986. prati pohod ubojice čiji je lik nastao po uzoru na američkog serijskog ubojicu Henryja Leeja Lucasa koji je, nakon što su ga uhvatili, tvrdio da je ubio čak sto ljudi, no na kraju je osuđen za 11 ubojstava.

4. Wolf Creek

Film o troje turista koji stopiraju Australijom i tako upadnu u kandže sadističkog lokalca inspiriran je ubojstvima Ivana Milata (Australca hrvatskih korijena) i Bradleyja Johna Murdocja koji su obojica osuđeni za ubijanje autostopera.

5. Open Water

Film govori o paru ronilaca koji se greškom nađu ostavljeni usred oceana punog morskih pasa. Priča je bazirana na sudbini koju je doživjelo dvoje američkih turista Tom i Eileen Lonergan koji su tako ostali kod Velikog koraljnog grebena. Kompanija s kojom su išli na izlet pogrešku je primijetila tek dva dana kasnije, a njih više nikad nisu našli. U stvarnosti se nije radilo o napadu morskih pasa budući da su pronašli njihova ronilačka odijela i ona nisu bila oštećena, piše Cosmopolitan. Pretpostavlja se da su se utopili.