Pet navika Elon Muska na kojima počiva njegova produktivnost

Elon Musk, CEO Tesle i SpaceX, te direktor SolarCityja vrlo produktivno provodi svoje vrijeme uz pomoć ovih pet navika.


elon musk

1. Majstor email-a

Musk se oslanja na one oblike komunikacije koji ne zahtijevaju trenutne odgovore, poput emaila ili poruka. Izbjegava telefonske pozive, kada god je to moguće, te mu to omogućuje da prati svoj raspored.

Jako sam dobar s email-ovima, našalio se Musk te izjavio kako je to njegova glavna kompetencija.

2. Uvijek obavlja više stvari odjednom

Obavljanje poslova za vrijeme sastanaka i slanje email-ova dok provjerava račune za Muska nije nepoznanica. Kao i slanje različitih tekstova vezanih za posao dok se druži s djecom, što možda i nije toliko pohvalno, no za njega se pokazalo uspješno, prenosi manager.ba.

3. Dovoljno sna

Iako Musk dnevno na poslu provede duže vremena, ipak da bi bio maksimalno produktivan, šest sati sna za njega je neophodno. Dok dvije šalice kave i nekoliko dijetnih Coca Cola pomažu mu u što produktivnijem obavljanju posla preko dana.

4. Namjerno je nedostupan

Izvan svoj kompanije Musk je u potpunosti nedostupan ljudima. Koristi nepoznatu email adresu kako svoje vrijeme ne bi trošio na razvrstavanje zahtjeva ili pitch ideja.

5. Optimizira dnevni rad

Muskov dnevni raspored je uistinu specifičan, stvaranjem petominutnih pauza i stalnom optimizacijom rasporeda. „Najbolji mogući savjet je konstantno preispitivanje i razmišljanje kako stvari možete napraviti još bolje.” rekao je Musk.