Pet besplatnih servisa na internetu koji će vam olakšati život

Želite li nešto naučiti, ili se možda zabaviti, u današnje vrijeme ne trebate napuštati svoja četiri zida. Dovoljno je upaliti računar i krenuti u potragu bespućima interneta koji u širokoj ponudi nudi i određene "dragulje". I to besplatne!


internet pretraga
Foto: Ilustracija

1. Besplatne lekcije

Ako nemate vremena niti finansijskih mogućnosti upisati “prave”kurseve, na internetu postoje besplatni “tutoriali” za gotovo sva područja. Jedna od najboljih stranica za učenije je Khan Academy.

2. Knjige

Imate li e-reader ili iPad, nezaobilazno internet mjesto koje morate posjetiti je internet biblioteka Project Gutenberg sa više od 50.000 naslova.

3. Strani jezici

Učenje stranih jezika danas je gotovo nužno za mnoge poslove kojima se mislite baviti. Upravo je Duolingo jedna od najboljih internet stranica za usvajanje novih znanja.

4. Muzika

Ako ste poklonik muzike (a ko nije?), a ne kupujete originale (a koji student ih sebi može priuštiti?), Spotify je mjesto za vas. Pjesme možete slušati besplatno, a jedina mana je oglasi koji vam mogu ići na živce.

5. Filmovi

Ako ste u potrazi za “klasicima”, obavezno posjetite Archive.org i pogledajte neki od filmova koji su obilježili prošlo stoljeće.

(Poslovni.hr)