Ovo je mozgalica koju studenti nisu uspjeli da riješe, možete li vi?

"Bila su potrebna tri studenta inžinjerstva da riješe ovo."


200
Foto: TikTok

Korisnica TikToka po imenu Karin podijelila je video u kojem je snimila trojicu studenata pred koje je postavila zagonetku.

Na list papira napisala je ​broj 100 dva puta, jedan ispod drugog, i rekla im:

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Ako možete ovo da pretvorite u 200, daću vam sve što želite.

Dala im je vremensko ograničenje od tri minuta. Studenti nisu mogli da pronađu rješenje, a žena počela da im odbrojava posljednjih trideset sekundi. Na kraju je u posljednji čas jedan od učenika upitao zašto sve ne bi pogledali iz drugačije perspektive.

Počeli su da preispituju da li je namjerno brojku 1 u broju 100 napisala vodoravno. Samo pet sekundi prije nego što im je isteklo vrijeme, jedan od studenata uzeo je olovku i povukao vodoravnu crtu preko prvih 100 kako bi to pročitao „dva sto“ (two hundred na engleskom jeziku), odnosno brojku 1 pretvorio u slovo T pa je na kraju ispalo da je pročitao broj 200. Prije nego što je prekinula video, korisnica TikToka uzdahnula je od čuđenja.

@karingendi

It took 3 engineers to figure this out

♬ original sound – Karin Gendi

 – Bila su potrebna tri studenta inžinjerstva da riješe ovo, napisala je Karin uz video.

Njen video pregledalo je skoro 30 miliona ljudi i odmah je izazvao mnoštvo komentara. Neki od gledaoca videa smatraju da je bilo lagano, ali mnoge je ova zagonetka zbunila.

“Pa već je na papiru dva puta bio napisan broj 100. To je 200”, „Mislim da je ovo pogrešno. Premeštanjem vodoravne crte možda je trebalo da ispadne broj 188“, „Ovo je zapravo jako lagano“, „Odmah sam shvatio“, „Mislim da je ovo pogrešno“, „Pa da, odmah su prvu vodoravnu crtu mogli da pretvore u slovo T“, neki su od komentara ispod videa, koji je dobio preko dva miliona lajkova, piše Espreso.co.rs.