Ovim gestama pokazujete nesigurnost pred sagovornikom

Govor tijela je u razgovoru bitan koliko i riječi koje izgovarate. Vrlo često nesvjesno možete pokazati nesigurnost pred sagovornikom.


1. Prekriživanje ruku i nogu

Advertisements

Prekrižene ruke su prepreka koju osoba koristi da bi se osjećala odvojeno od vanjskog svijeta, nesvjesno štiteći svoje vitalne organe – pluća i srce. U ovom položaju možemo se utješiti oslobađanjem stresa samozagrljajem i možemo pokazati aktivnu obranu svojih granica. U svakom slučaju, zatvorene poze rječito ukazuju na to da je osobi trenutno neugodno.

Prekriživanje nogu suptilniji je način izražavanja svoje nesigurnosti jer ljudi često imaju tendenciju zanemariti donji dio tijela osobe s kojom razgovaraju. Međutim, ovaj položaj tijela također može ukazivati ​​na to da je osoba u neugodnoj situaciji.

2. Mahanje nogom

Advertisements

Što se dio tijela nalazi dalje od mozga, to ga manje možemo kontrolisati. Osoba dobro prati svoje izraze lica, te ih čak možemo i prilagoditi da budu u skladu sa situacijom. No, teško pazimo na pokrete nogu, a upravo mahanje nogama pokušaj je ljudske psihe da ublaži količinu stresa.

3. Igranje prstenom ili drugim stvarima

Kad je osoba izuzetno nervozna, mozak šalje signal govoreći: “Smiri me!” I ruke odmah “odgovaraju” na ovaj zahtjev. Brzi pokreti, dodirivanje različitih predmeta, odjeće, nakita i kose su oblici smirujućeg ponašanja koji pomažu osobi da se ponovno osjeća ugodno.