Ovi božićni filmovi spoj su blagdanskog duha i ljubavnih priča

Nema ništa ljepšeg od toga da se uz topli napitak ušuškamo u dekicu i pogledamo dobar film...


gledanje filma

Ovoga puta prisjetili smo se nekih od najljepših romantičnih komedija čija je radnja vezana uz Božić . Ako si ih već pogledao/la vjerujemo da ćeš ih se rado i prisjetiti, a ako nisi onda znaj da ćeš doista uživati.

Neke romantične komedije poput ‘Zapravo ljubav’ i ‘Dnevnik Bridget Jones’ pretvorile su se u neizostavne blagdanske klasike. Tu su i klasici ovog žanra, poput ‘Kako je Harry sreo Sally’ i ‘Male žene’ koje često ne povezujemo direktno uz božićne filmove, ali svakako sadrže notu blagdanske magije, piše miss7.24sata.hr.

Ukoliko tražite idealan napitak koji možete piti uz ove filmove, probajte neki od ovih:

Idealna za druženje: Topla čokolada na top tri načina

Studentski recepti: Pripremite zdravu toplu čokoladu za hladne zimske dane

U nastavku smo se prisjetili još sedam, više i manje, poznatih romantičnih komedija za koje vjerujemo kako će te uspješno uvesti u svečano raspoloženje i razgaliti tvoje srce.

While You Were Sleeping

dok si spavao

Ovaj se film nerijetko nepravedno zaboravi u raspravama oko toga koji je najbolji ljubavni božićni film. Lik Sandre Bullock pretvara se da je zaručnica muškarca u kojeg je zaljubljena i koji je u komi. Ubrzo upoznaje njegovu obitelj, a to dovodi do niza komičnih situacija. Svakako ga se vrijedi prisjetiti!

Snow Bride

snow bride

Dio filmskih kritičara ovu romantičnu komediju smatra jednim od najboljih proizvoda studija Hallmark. Katrina Law glumi novinarku koja istražuje političku porodicu i koja se infiltrirala u njihove redove spojivši se s jednim od članova. No, novinarski zadatak pretvorio se u neočekivanu ljubavnu priču.

The Christmas Contract

The Christmas Contract

U osnovi, ovaj je film mini okupljanje postave poznate teen serije ‘One Tree Hill’. Radnja filma vezana je uz djevojku Jolie koja ne želi sama ići kući za praznike i suočiti se s bivšim dečkom i njegovom novom djevojkom. Brat njezine prijateljice pristaje pretvarati se da joj je dečko, a ti već sada sigurno možeš pogoditi kako će priča završiti.

The Holiday

the holiday

Ova romantična komedija može se pohvaliti zvjezdanom ekipom jer su glavne uloge povjerene Kate Winslet, Cameron Diaz i Judeu Lawu. Priča je ovo o zamjeni koja je dvjema ženama donijela toliko željenu promjenu. Ovaj dopadljiv film svakako vrijedi pogledati ponovno.

The Spirit of Christmas

The Spirit of Christmas

Ma kakva bi to božićna romansa bila kao u nju ne bi upleli i jednog duha. Thomas Beaudoin glumi duha koji progoni kuću koju naša vodeća dama (glumi je Jen Lilley) pokušava prodati. Ali samo na Božić! Tajna ubojstva i romansa koja spaja dva svijeta, što možemo više poželjeti!

Christmas Inheritance

Christmas Inheritance

Uz Hallmark, Netflix se posljednjih godina profilirao kao platforma koja nudi dopadljive romantične filmove. Prvi, a mnogi vjeruju i najbolji među njima, u originalu je nazvan ‘Christmas Inheritance’, a njegova radnja prati uvriježenu šprancu o djevojci koja se iz velikog grada seli u manji kako bi ondje otkrila “pravo značenje Božića”.

The Miseltoe Promise

the miseltoe promise

Na listi se našla još jedna lažna ljubavna veza. Ovoga puta Jaime King i Luke McFarlane glume strance koji se odluče pretvarati da su par kako bi riješili svoje trenutne probleme. Kao i uvijek, hemija i šarm glavnog glumačkog para izdvaja ovaj film od mnogih drugih filmova s vrlo sličnim radnjama.

Ukoliko želite još prijedloga filmova koje možete gledati pročitajte ih na sljedećem linku:

Nikada ne dosade: 10 jesenskih filmova idealnih uz dekicu i kokice