fbpx

Otvoren poziv za prijave na dizajn logotipa za festival Kvirhana

 Otvoren poziv za prijave na dizajn logotipa za festival Kvirhana

Sarajevski otvoreni centar zajedno sa Tuzlanskim otvorenim centrom raspisuje poziv za izradu logotipa za novi kvir festival koji se organizuje u junu 2021. godine.

Dosadašnji festival je bio mjesto susreta, upoznavanja, spajanja, ljubavi, slobode, osvajanja javnog prostora i stvaranja istoga sigurnim za sve. U želji da ponudimo zajednici novi naziv koji bi predstavljao sve ove vrijednosti, principe i dobre strane, odlučili_e smo se da novi festival nosi naziv Kvirhana.

Riječ han u b/h/s jeziku označava gostionicu, utočište za putnike, svratište. U Bosni i Hercegovini rijetki su prostori u kojima LGBTIQ+ osobe mogu autentično i istovremeno biti ono što jesu i biti prihvaćeni_e. Cilj festivala Kvirhana je kreirati prostor gdje će kvir osobe ne samo biti ono što zaista jesu, nego i slaviti svoje identitete. Iako je Kvirhana primarno siguran i slavljenički prostor za lezbejke, gej, biseksualne, transrodne i kvir osobe, ona je i mjesto susreta i slobode za sve one koji podržavaju LGBTIQ+ osobe ili propituju ustaljene norme vezane za spol, rod i seksualnost. Kvirhana je mjesto za sve one kojima su ljubav, podrška, otvorenost i autentičnost prava mjera odnosa prema drugima.

Dizajnerima i dizajnerkama daje se potpuna sloboda da predstave svoju ideju vizuelnog identiteta festivala.

Ko se može prijaviti?

Ohrabruju se kvir dizajnere i dizajnerke, ali i sve zainteresovane profesionalne dizajnere_ke, studente_ice dizajna, kao i sve osobe koje imaju iskustva s dizajnom.

Honorar za izradu dizajna iznosi 1.000 KM.

Način prijave

Rad dostavite u pdf ili jpeg formatu u rezoluciji od 300 dpi, i u vektor formatu (.eps) na e-mail: amina.imamovic@soc.ba.

Mail treba da sadrži osnovne podatke o dizajneru_ki: ime, prezime i broj telefona, a u naslovu maila treba da piše: LOGOTIP ZA FESTIVAL KVIRHANA.

Rok prijave

Rok za dostavu dizajna je 30.04.2021. godine. U obzir  se neće uzeti radovi koji ne budu ispunjavali navedene specifikacije, ili ne budu dostavljeni do krajnjeg roka.

Možda te i ovo zanima?