Otvoren konkurs za prijavu za studentske stipendije Općine Travnik

Općina Travnik objavila je četiri konkursa za dodjelu stipendija za redovne studente i učenike srednjih škola koji imaju prebivalište na području Općine Travnik.


travnik

Stipendije se dodjeljuju za školsku/akademsku 2021/22. godinu, a pravo na dodjelu općinskih stipendija imaju redovni studenti i učenici srednjih škola, uz uslove da imaju stalno mjesto prebivališta na području Općine Travnik, da su u tekućoj školskoj/akademskoj godini prvi put upisali određeni razred srednje škole u istoj školi ili određenu godinu studija na istom fakultetu, da ne primaju stipendiju od drugog davaoca, da pohađaju srednju školu deficitarnog zanimanja i da pohađaju fakultet deficitarnog zanimanja.

U konkursu se, između ostalog, navodi da će Općina Travnik u aktuelnoj akademskoj godini dodijeliti 70 stipendija redovnim studentima (za prvu godinu fakulteta dodijelit će se 10 stipendija, za drugu godinu 15 stipendija, za treću godinu 15 stipendija, za četvrtu godinu 16 stipendija, za petu godinu 12 stipendija, za šestu godinu 2 stipendije), 30 stipendija studentima deficitarnih zanimanja (za prvu godinu dodjelit će se 4 stipendije, za drugu godinu 6 stipendija, za treću godinu 7 stipendija, za četvrtu godinu 7 stipendija, za petu godinu 3 stipendije i za šestu godinu 3 stipendije), 22 stipendije redovnim učenicima srednjih škola deficitarnih zanimanja i 9 stipendija redovnim učenicima srednjih škola koji ostvaruju iznimne rezultate u školskim natjecanjima, sportu, kulturi i drugim društveno korisnim aktivnostima (Za treći razred dodjelit će se ukupno 4 (četiri) jednokratne stipendije i za četvrti razred dodjelit će se ukupno 5 (pet) jednokratnih stipendija).

Visina godišnje stipendije po učeniku iznosi 700,00 KM, a isplaćivat će se počevši od januara 2022. godine i zaključno sa junom 2022. godine, i to prvih 5 mjeseci mjesečno po 120,00 KM, a zadnji mjesec (juni) u iznosu od 100,00 KM, a visina godišnje jednokratne stipendije po učeniku iznosi 500,00 KM.

Visina godišnje stipendije po studentu iznosi 1.500,00 KM, a isplaćivat će se za 10 mjeseci, u mjesečnim iznosima od po 150 KM, počevši od januara 2022. godine,

Konkursi ostaju otvoreni do 6. decembra 2021. godine, a prijave na Konkurse sa potrebnom dokumentacijom predaju se na Protokol Općine Travnik ili putem pošte na adresu; “Općina Travnik, Služba za razvoj, privredu i vanprivredu Ul. Konatur bb, 72270 Travnik”.

Za više detalja pogledati web stranicu Općine Travnik.