Otvoren javni poziv za takmičenje za mlade u izradi video klipova na temu: “Naša raznolikost – naše bogatstvo”

Kultura nas oplemenjuje, a kulturna raznolikost obogaćuje. Kulturna raznolikost je povod za dijalog i prilika za razvoj svakog društava.


Hipster woman with retro film camera
Ilustracija: Envato

Njenu važnost prepoznale su Ujedinjene Nacije, te je UNESCO (UN organizacija za obrazovanje, nauku i kulturu) 2001. godine donijela Deklaraciju o kulturnoj raznolikosti i proglasila 21. maj – Svjetskim danom kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj. Više pročitajte na linku.

Baš kao što bioraznolikost krasi prirodu , tako je i kulturna raznolikost bogatstvo svakog društva kojeg treba čuvati i njegovati. Koalicija “Mržnja ne sada i ne ovdje” Gradačac od svog osnivanja njeguje toleranciju, promoviše dijalog i kulturnu raznolikost kroz različite aktivnosti, što činimo i ove godine.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Stoga, povodom 21 maja – Svjetskog dana Kulturne raznolikosti, Koalicija “Mržnja , ne sada i ne ovdje” Gradačac poziva sve mlade da uzme učešće u nagradnom takmičenju u izradi video klipova na temu : “Naša raznolikost – naše bogatstvo”.

174112367 2371733802970737 8896201981776781591 n

Pravila takmičenja:

  • Pravo učešća imaju svi mladi sa područja grada Gradačca i općine Odžak
  • Maksimalna dužina video klipova – 2 minuta
  • Video klipovi mogu biti urađeni u bilo kojem programskom jeziku ili snimljeni telefonom u landskape formatu
  • Mogu sadržavati fotografije, animacije, tekstualne i zvučne zapise, muzičku podlogu….

Video klipove slati na mail adresu: gradacackoalicija@gmail.com do 15. maja 2021.

Pristigli video klipovi biće javno prezentirani, a najbolji radovi biće nagrađeni, uzimajući u obzir originalnost ideje i poruke, kao i tehničku vrijednost klipa.