Osnovne studije na engleskom jeziku na WU Vienna

Sada imate mogućnost da upišete studije ekonomije na engleskom jeziku i to na jednom od najbojlih Univerziteta za ekonomske nauke – Wirtschafts Universitat Wien ili popularno nazvan WU Vienna (Vienna University of Economics and Business).


Odlične vijesti za sve one koji planiraju da upišu osnovne (Bachelor) studije u Beču! Do sada je bilo gotovo nemoguće pronaći program osnovnih studija na državnom univerzitetu u Beču, te ako biste želeli da studirate u ovom divnom gradu morali biste da završite kurs njemačkog jezika na nivou B2 ili C1 i polažete test za dobijanje nekog od priznatih sertifikata njemačkog jezika. Sada imate mogućnost da upišete studije ekonomije na engleskom jeziku i to na jednom od najbojlih Univerziteta za ekonomske nauke – Wirtschafts Universitat Wien ili popularno nazvan WU Vienna (Vienna University of Economics and Business).

Advertisements

PROGRAMI OSNOVNIH I MASTER STUDIJA

WU Vienna nudi tri programa osnovnih studija i to

1. Bachelor Program of Business, Economics and Social Sciences
2. Bachelor Program in Business and Economic (na engleskom jeziku) i
3. Bachelor Program in Business Law

Sva tri su full-time bachelor’s degree programi u trajanju od tri školske godine od kojih svaki nosi 180 ECTS kredita.

Advertisements

Program Business, Economics and Social Sciences nudi temeljno obrazovanje sa oslanjanjem na biznis administraciju sa velikim izborom izbornih predmeta i specijalizacija. Program Business Law će vam dati potpuno obrazovanje u pravničkoj sferi djelovanja sa osnovama biznis administracije. Od stranih jezika u okviru programa možete izučavati engleski, francuski, italijanski, ruski i španski. Business and Economics program osnovnih studija na WU je novi program koji je u potpunosti na engleskom jeziku, a pokriva širok spektar biznis i ekonomskih predmeta.

Za razliku od programa na njemačkom jeziku, program Business and Economics će imati samo jedan prijemni period i to u septembru svake godine. Ove godine, obzirom da je prvi upisni rok, biće upisano 120 studenata u prvu godinu studija na engleskom jeziku na osnovnim studijama WU Univerziteta. Druga dva Bachelor programa mogu se upisati i u ljetnjem i u zimskom periodu.

Cijena studija na WU Vienna je kao i na svim državnim austrijskim univerzitetima i iznosi 726.72€ po semestru.

Na ovaj program na engleskom jeziku možete aplicirati u periodu između 01. marta i 15. maja 2018.godine. Prijemni ispit za ovaj program održaće se 10. jula 2018.godine, a aplikanti koji uspješno polože prijemni ispit mogu da apliciraju za upis do 5. septembra 2018. Početak programa je oktobar 2018. godine i ukoliko upišete bićete prva generacija studenata koja je studirala studijski program osnovnih studija na engleskom jeziku na WU Vienna. Prije prijemnog ispita potrebno je da aplicirate tako što ćete dostaviti motivaciono pismo i dokaz o poznavanju engleskog jezika (sertifikat jezika TOEFL, IELTS, CAE itd).

(Mreža-mira.net)